20. rođendan Zagrebačkih pahuljica

Zagreb i Ledena dvorana Doma sportova slijedećeg vikenda, 18. i 19. veljače ugostiti će novo veliko klizačko natjecanje. Na rasporedu je 14. izdanje Trofeja Zagrebačkih pahuljica u sinkroniziranom klizanju koji će u glavni grad dovesti više od 1.200 stranih gostiju.

U dva dana sjajnog natjecanja u šest uzrasnih kategorija, u Ledenoj će nastupiti 31 ekipa iz devet zemalja svijeta – Australije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Italije, SAD-a, Švedske, Finske i domaćina Hrvatske. S tri kontinenta dolazi nam više od 600 klizačica!

Biti će to rekordan broj ekipa na Trofeju, osam više nego dosadašnje rekordne 2003. godine kada ih je nastupilo 23. Ove godine nastupiti će i sedam ekipa svih uzrasta Zagrebačkih pahuljica, predvođene seniorskom reprezentacijom Hrvatske kojoj će ovo biti jedna od glavnih provjera za Svjetsko prvenstvo u travnju u Colorado Springsu.

U Zagreb su još u subotu došle dvije australske ekipe koje su nedjelju iskoristile za posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera, a ljepote Lijepe naše poželjelo je vidjeti i niz drugih ekipa i njihovih brojnih navijača.

Ovo natjecanje koje će biti i 20. rođendan Kluba Zagrebačke pahuljice i sinkroniziranog klizanja u Hrvatskoj, biti će 17. uzastopna sezona organiziranja velikih međunarodnih natjecanja u ovom sportu u Gradu Zagrebu, jedinom gradu koji je od Svjetske klizačke federacije (ISU) dobio priliku za “triple-double”.

Naime, Zagreb je jedini ugostio dva Svjetska seniorska prvenstva (2004. i 2009.), dva Svjetska juniorska kupa (2002. i 2016.) te dva Svjetska juniorska prvenstva (2015. i 2018). Ovaj sport je u Ledenu do sada doveo čak 142 različite ekipe iz 24 zemlje svijeta sa svih kontinenata i to više od 10.000 klizačica.

Natjecanje u subotu, 18. veljače starta od 16 sati svečanim otvaranjem, dok nedjeljni program kreće od 15 sati. Uumirovljenici i djeca imaju besplatan ulaz.

Uz dopuštenje: Hrvatski klizački savez (sve fotografije)