Prijavite djecu na Ljetne filmske radionice u Gradu Krku

U sklopu projekta Mladi za mlade u malome gradu Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, koji je dio javnih potreba u kulturi Ministarstva kulture Republike Hrvatske u Gradu Krku od 2. srpnja do 11. kolovoza održava se besplatna filmska i dramska radionica za djecu od 7. do 14. godina.

Od 2. do 14. srpnja od 10 do 13 sati u suradnji s Foto Klubom Krk održava se filmska radionica „Od jedne scene do filma u jednom kadru“ pod vodstvom glumice Ane Vilenice.

Djeca će improvizirajući kroz ovu radionicu naučiti osnovne elemente glume, te dramske situacije.

Iz njihovih improvizacija nastat će scenarij koji će poslužiti kao osnova za snimanje kratkog filma u jednom kadru. Djeca će se, ovisno o afinitetima, okušati kao glumci, redatelji, scenaristi te snimatelji generiranog kreativnog materijala.

Od 21. srpnja do 11. kolovoza od 17 do 19 sati u prostorijama staroga vrtića u Gradu Krku održat će se glumačka radionica koju će voditi redateljica Frana Marija Vranković.

U sklopu radionice polaznici će sudjelovati u osmišljavanju, a zatim će pripremiti predstavu radnog naslova „Težak život u srednjem vijeku“ za Krčki sajam Lovrečeva, koju će potom i javno izvesti. Uz glumačke vježbe i zadatke učit će i srednjovjekovne plesove.

Maksimalan broj polaznika po radionici je deset, a prijaviti se možete do 1. srpnja putem maila ogranakmladih@hddu.hr.