Slikovnica Ako dođeš na Zemlju osvojit će vaše mališane

Predivno ilustrirana slikovnica za najmlađe Ako dođeš na Zemlju, autorice Sophie Blackall osvojila je mališane diljem svijeta.

Slikovnica ilustrira kako možda ne postoji „tipična“ osoba, ali postoji nešto svima zajedničko, nešto što svi dijelimo – ovaj planet na kojem živimo.
Uoči Dana planeta Zemlje ova slikovnica podsjeća koliko je naš planet jedinstven i dragocjen. Prijevod donosi Maja Klarić.

slikovnica knjiga za djecu Ako dodes na Zemlju

Kratak sadržaj slikovnice Ako dođeš na Zemlju (If You Come to Earth)

Ideja za ovu slikovnicu rodila se na jednom himalajskom vrtu u Butanu gdje je autorica radila s organizacijom Save the Children.

Popela se vijugavom stazom do majušne škole s dvije prostorije i desetero učenika. Nisu razumjeli ni riječ onoga što su jedni drugima govorili, ali djeca su joj nacrtala crteže i podijelila svoj ručak s njom, a ona im pokazala nekoliko knjiga.

Dotad je već napravila knjige o divljim svinjama i bebama i medvjedima i svjetionicima, ali ono što je u tom trenutku željela bila je knjiga koja će ih sve povezati. Knjiga o njihovom domu i njezinom.

Razgovarala je s djecom diljem svijeta i provodila vrijeme u Novoj školi u Brookylnu gdje je stekla 23 nova prijatelja koji su joj dali mnogo ideja o tome kako objasniti naš svijet nekome iz svemira. Pet godina kasnije nastala je ova slikovnica.

Nadahnut tisućama djece koje je ova nadarena autorica upoznala putujući svijetom u suradnji s organizacijama UNICEF i Save the Children, Ako dođeš na Zemlju čudesan je vodič po našem planetu i poziv svima nama da pazimo ne samo na Zemlju nego i jedni na druge.

RECENZIJE SLIKOVNICE:

“Ako dođeš na Zemlju predivno je ilustrirana slikovnica koja će djecu poučiti kako ne samo sličnosti, nego i bogatstvo različitosti grade ljudsku obitelj na našem jedinstvenom, dragocjenom planetu.” – Publishers Weekly

“Živopisno, nježno i precizno, Sophie Blackall slika svu ljepotu i raznolikost naše Zemlje… Dvostruka dobitnica prestižne nagrade Caldecott u ovoj slikovnici spaja majstorske ilustracije s pričom i porukom koja odjekuje. Pročitajte, uživajte i podijelite s drugima!” – Booklist

”Posebna ljepota ove slikovnice jest u njezinim zadivljujućim ilustracijama. Svaka stranica sadrži obilje detalja isprepletenih na neočekivane načine… Slatko, duhovito, dirljivo i istinski lijepo.” – Horn Book Magazine

O AUTORICI SLIKOVNICE AKO DOĐEŠ NA ZEMLJU:

SOPHIE BLACKALL ilustrirala je brojne knjige, uključujući serijal dječjih knjiga Ivy + Bean i Ruby’s Wish, a dvaput je osvojila medalju Caldecott, američku nagradu za slikovnicu iznimne umjetničke vrijednosti
Rođena u Australiji, Sophie provodi pola vremena u Brooklynu u New Yorku, a drugu polovicu u avionima, na brodovima i u vlakovima, nastojeći vidjeti što je moguće više svijeta.

Knjiga Ako dođeš na Zemlju dostupna je u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje.