Knjiga Čudesnjakinja donosi uzbudljive moći jedne junakinje

Novi fantastični roman Čudesnjakinja – poziv Morrigan Crow, spisateljice Jessice Townsend knjiga je za mlade u kojoj će sigurno uživati i stariji.

U ovom željno iščekivanom nastavku čudesnog Nikadgrada prati nove uzbudljive dogodovštine glavne junakinje Morrigan koja upoznaje svoju pravu moć.
U prijevodu Kristine Živković, ovo je štivo savršeni izbor za sve ljubitelje serijala o Harryju Potteru te romana Otok Čuvara oluja i Izgubljeni ratnici mijena.

Kratak sadržaj knjige Čudesnjakinja – Poziv Morrigan Crow (The Calling of Morrigan Crow)

Nakon što je pobijedila smrtonosno prokletstvo, prošla opasna iskušenja i pridružila se Čudestnom društvu, Morrigan Crow misli kako je napokon pronašla utočište i pravu obitelj.

Nikadgrad joj nudi obilje zabave i nevjerojatnih otkrića, ali ona više od svega žudi naučiti tajanstvene vještine i umijeća za koje je predodređena.

No čini se da vodstvo Društva strahuje od Morriganinih čudesnjačkih sposobnosti te ju želi spriječiti da upozna svoju pravu moć. Da stvar bude gora, u njezinoj se školi dogodi nekoliko misterioznih nestanaka, a ona je glavna sumnjivica.

Morrigan svim srcem želi pomoći u istrazi i izbaviti svoje prijatelje, a na tom će se putu ponovno susresti sa zlobnim i lukavim Čudesnjakom Ezrom Neverom. Iako je želi navabiti na stranu zla, otkriva joj i kako upravljati Čudesti – mističnom silom koja može stvarati neviđene ljepote, ali i izazvati najmračnije užase…

Cudesnjakinja knjiga za djecu

RECENZIJE KNJIGE:

„Dirljivo… pustolovina u stilu Harry Pottera“ – Time Magazine

„Nikadgrad je predivna, uzbudljiva i očaravajuća knjiga“ – Freya, 11 godina

„Sjajno, filmično… domišljat zaplet, očaravajući nekonvencionalan smisao za humor, uistinu podmukli zlikovac i čisto srce“ – Guardian

„Napisano s divnim smislom za ironičan humor i puno britkih dijaloga, ovo je obavezno štivo za sljedeću heripoterovsku generaciju“ – Daily Mail

O AUTORICI KNJIGE:

Jessica Townsend živi u australskom okrugu Sunshine Coast u Queenslandu. Fasciniraju je javni prijevoz, drevni gradovi, hoteli, operni pjevači, Noć vještica, tajna društva i divovske mačke – a svi su oni našli mjesto u njezinu fantastičnom serijalu za djecu koji prati sudbinu neobične djevojčice Morrigan Crow i njezine avanture u čarobnom gradu Nikadgradu.

Roman Nikadgrad: kušnje Morrigan Crow (objavljen 2017.) ovjenčan je mnogim nagradama, a njegov nastavak Čudesnjakinja: poziv Morrigan Crow (2018.) podjednako oduševljava male i velike čitatelje.

Nikadgrad: kušnje Morrigan Crow u Australiji je bio najprodavaniji prvijenac iz dječje književnosti svih vremena.

Godine 2018. osvojio je nagradu za knjigu godine Australske književne industrije (ABIA), nagradu Knjiga godine za mlađe čitatelje i nagradu Matta Richella za novog pisca godine te nagradu nezavisnih izdavača (Indie Book Awards) za knjigu godine i najbolju dječju knjigu.

Tu su još i nagrada Aurealis 2017. za najbolju dječju fikciju i nagrada Waterstonesova dječja knjiga (Waterstones Children’s Book) u kategoriji književnosti za mlađe, a Australsko vijeće za dječju književnost proglasilo ga je značajnim djelom.

Prijevod: Kristina Živković, ISBN: 978-953-360-253-0, Cijena: 119,00 kn

Čudesnjakinja – poziv Morrigan Crownabavite u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje.

Uz dopuštenje: Znanje