Kako pozvati prijatelje na rođendan

Najljepše se osjeća dijete koje izravno sudjeluje u pripremi vlastitog rođendana. Bilo da se rođendan priprema kod kuće ili u nekoj od igraonica aktivno uključivanje prijatelja kod djeteta izaziva jako dobre emocije koje razvijaju stav, kriterije i konačne odluke.

Prijatelji se mogu pozvati na različite načine

Pozivi se svakako mogu obaviti telefonskim putem gdje će u slučaju da su djeca malena majka slavljenika razgovarati s majkama uzvanika na rođendanu. Takav je način izuzetno prikladan u slučaju da ima djece koje prvi puta dolaze u kuću slavljenika ili na sam rođendan u igraonicu.

U slučaju da se samoj proslavi želi dati svečanija nota onda će biti jako lijepo ako se uzvanicima pošalju pozivnice. To će zahtijevati malo više pažnje i vremena, ali će obavljen posao izazvati veliko ushićenje i radost budući su pozivnice uvijek u personalizirane i samim time intimnije.

Kako bi sve na vrijeme bilo odrađeno ovom dijelu potrebno se posvetiti tjedan dana prije same proslave. U slučaju da su djeca uzrasta u kojem još ne znaju posve dobro pisati roditelji ili bake i djedovi dobro su došla pomoć oko pisanja teksta. U slučaju da su djeca uzrasta u kojem već pišu i čitaju sami sigurno će im biti divan vid zabave oko izrade i pisanja teksta za poziv svojim prijateljima.

rodjendan-1

Kako izraditi i napisati pozivnice. To zaista nije teško.

Najprije je važno razmisliti o izboru papira i omotnica u slučaju da se odlučite ne kupiti gotove pozivnice u papirnici. Bilo bi dobro izabrati deblji bijeli papir i prionuti na posao s crtaćim priborom.

Izrada pozivnica posebno je zadovoljstvo, a ujedno i odlična razonoda

Pri izboru debljeg papira potrebno ga je saviti tako da se dobije dvostruka pozivnica. Vanjska strana pozivnice može se ukrasiti crtežima ili zalijepljenim laticama cvijeća ili možda nekih zgodnih naljepnica. Vanjski dio pozivnice ukrašen na taj način svakako će u onome tko je primi izazvati ne samo osjećaj radosti nego će biti i sretan zbog poziva na rođendan.

Na unutarnjoj strani treba napisati poziv odnosno razlog domjenka. Treba navesti točan datum i vrijeme događanja te adresu na kojoj će se domjenak odvijati. U nastavku teksta treba zamoliti prijatelje da na vrijeme potvrde svoj dolazak tako da se unaprijed zabava može kvalitetno prirediti obzirom na broj gostiju.

Nakon tako odrađene pozivnice možete je položiti u kovertu, ako je kanite slati poštom ili se pozivnica može podijeliti u vrtiću ili školi osobno.

Piše: Wishmama
Fotografije: Pixabay