Masaža bebe

Masaža bebe doista je poseban trenutak i iskustvo i za bebu i za majku.

Bebe vole dodire, oni su prvi osjet koji razvijaju i način komunikacije, a masaža na poseban način utječe na emocionalnu povezanost s majkom, osigurava miran san, pomaže bebinoj probavi i plućima i trebala bi postati prijeko potreban ritual. Njome ćete se zabaviti i zbližiti sa svojom bebom. U nastavku vam donosimo upute kojima ćete postati pravi stručnjak za masažu.

Kako bi iskustvo masaže bilo ugodno, pazite na slijedeće:

> U prostoriji u kojoj ćete masirati bebu održavajte stalnu temperaturu od 22 do 24 °C.
> Operite ruke, skinite sav nakit i provjerite da su vam nokti podrezani – bebina je koža jako osjetljiva i potrebno je dobro paziti.
> Nanesite malu količinu NIVEA Baby njegujućeg ulja i zagrijte ga dlanovima prije masaže. NIVEA Baby njegujuće ulje brine se za bebinu kožu i nježno je čisti i hidratizira. Sadržava prirodno bademovo ulje, razvijeno je u suradnji s pedijatrima i dermatolozima te ne sadržava alkohol, boje i konzervanse.

Kako ćete masirati svoju bebu – upute korak po korak


> Važno je stvoriti ugodnu atmosferu u kojoj ćete oboje uživati. Tiha, lagana i ugodna glazba može pomoći u opuštanju.
> Započnite laganom masažom glave – krećite se prstima od naprijed prema stražnjem dijelu i masirajte zatiljak, postavite ruke na sredinu čela i pomičite prste prema slijepoočnicama.
> Uvijek gledajte bebu u oči kako bi se osjećala sigurnom.
> Nastavite masirati lice – prstima kružite oko očiju, nježno masirajte nos, obraze, uši i usta te krenite od brade prema vratu.
> Pokretima od ramena do dlanova masirajte ruke, prijeđite na podlaktice i na kraju izmasirajte svaki prstić.
> Prsni koš – rukama prijeđite preko rebara i nježno masirajte prsne mišiće.
> Kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu izmasirajte bebine trbušne mišiće; na ovaj način možete donijeti olakšanje bebama koje pate od grčeva.
> Noge masirajte od kukova, preko bedara, sve do stopala; gurnite nožice prema trbuhu i vrtite kao da vozite bicikl.
> Kružnim pokretima masirajte tabane i izmasirajte svaki nožni prstić.
> Nakon što završite s masažom prednjeg dijela tijela, pažljivo okrenite bebu na trbuh.
> Masirajte ramena i ruke do vrhova prstiju, rukama prijeđite preko mišića desno i lijevo od kralježnice, zatim niz kralježnicu prema stražnjici, izmasirajte nožice od kukova do prstiju.
> Do kraja masaže, beba je možda već zaspala. Zapamtite, svaki nježan pokret topao je izraz dobrodošlice u svijet koji se bebi isprva čini golemim i nepoznatim. A sada je na vama red da se odmorite!
> Ne zaboravite pogledati i naš video koji vam također može pomoći da što bolje svladate tehniku masiranja: NIVEA Baby masaža korak po korak.

Uz dopuštenje: Beiersdorf (sve fotografije)

Saznajte još: