Mali dnevni rituali za vašu veću vitalnost

Svaki dan manje više imamo jednaku rutinu, a zaboravljamo puno puta na našu vitalnost i na male detalje kojima si svaka mama može pomoći.

U vašoj zoni vitalnosti u dnevnom ritmu dovoljno je nekoliko trenutaka kako biste se osjećali bolje, malo se smirili i doveli svoje tijelo u balans.

Blic podsjetnik na obraćanje pažnje na sebe

> Rastegnite se nekoliko puta polako poput mačke kako biste ujutro ili nakon dužeg sjedenja za kompjuterom aktivirali sve mišiće i postigli bolju cirkulaciju. Ovakav način rastezanja napravite kad god osjetite zatezanje u vratu, leđima ili nogama.

> Ispravite svoje držanje pri sjedenju, hodanju ili obavljanju bilo kojeg posla. Kad vam jednom uđe u naviku kičma i tijelo općenito bit će vam jako zahvalno.

> Zastanite i pokraj prozora udahnite duboko 15 puta. Vježbicu možete ponoviti zaredom u tri serije podižući ruke visoko iznad glave pri udisaju i spuštajući ih uz struk sa savinutim laktovima pri izdisaju.
Osjećat ćete momentalno kao da ste “prozračili” cijelo tijelo, a mozak će vam se razbuditi. Pluća će nakon nekog vremena isto biti u puno boljem stanju obzirom na to da ih većina ljudi koristi jako smanjenim kapacitetom pri udisaju.

slusanje glazbe muzike

> Slušajte glazbu ili relaksirajuće zvukove uvijek i kada kuhate, razgovarate, čitate, radite. Samo je pitanja izbora vaše top glazbene liste i intenziteta glasnoće :)

OVDJE saznajte koji će vam zvukovi smanjiti stres i anksioznost

Ovo su mali dnevni rituali za koje ćete izdvojiti minimalno vremena, a u jako kratkom vremenu će te se osjećati energiziranije, smirenije i zadovoljnije tjelesnim stanje.