Rutina uspavljivanja u 3 koraka koja pomažu djetetu brže zaspati

Prve godine života su vrijeme rasta i razvoja, što znači da u brojnim slučajevima bebe i djeca imaju problema s opuštanjem.

Duge noći s nemirnom bebom mogu biti olakšane ako se prati dobra rutina prije spavanja poput 3 koraka koje predstavljamo.

Istraživanja su pokazala da do 25% djece ima poteškoća sa spavanjem

Uzroci smetnji pri spavanju uključuju temperaturu, svjetlo i podlogu za spavanje – ukratko, mjesto gdje spavaju – i najbolji način da se izbjegnu je dobra večernja rutina prije nego li se dijete stavi u dječji krevetić.

Korištenjem pravih proizvoda također se pomaže djetetu da se opusti na kraju dana i odluta u san.

Uspavljivanje u 3 koraka uključuje toplu kupku, opuštajuću masažu te vrijeme opuštanja koji pomažu djetetu da se osjeća sigurno i pospano.

Koji proizvod trebam koristiti za svaki korak?

Korak 1: Topla kupka za djecu
Rutina za spavanje počinje s kupkom, kada dijete počinje shvaćati da je vrijeme za spavanje. Koristeći pravilan proizvod za ovaj korak, pomažete djetetu da se opusti.

Istraživanja su pokazala da djeca koje se kupaju s mirisnim proizvodom prije spavanja plaču do 25% manje u usporedbi s onima koji to nisu.

Uz to, kako bi se kupki dalo završni dodir, možete koristiti šampon s aromom lavande za savršeni početak dobrog noćnog sna.

Korak 2: Umirujuća masaža losionom i uljem za djecu
Umirujuća masaža nakon kupke potiče osjećaj opuštenosti i uživanja u djece. Također, bitno je izabrati proizvode koji sadrže znane i ugodne mirise kao i ulje za djecu s kombinacijom aroma poznatoj po svojim opuštajućim karakteristikama.

Ovaj korak je prilika da sa svojim djetetom podijelite trenutke mira koji poboljšavaju san te popravljaju raspoloženje Vašem djetetu.

Korak 3: Vrijeme opuštanja s uspavankama
Mirne aktivnosti poput čitanja, pjevanja ili slušanja glazbe prije spavanja ključne su kako bi pomogle djetetu u opuštanju. Nježno pjevanje ili pričanje djetetu će pomoći da razvije sposobnost opuštanja.
Na taj način, kada se probudi tijekom noći, znat će kako da se samostalno smiri i nastavi spavati.

Već od drugog mjeseca života, bebe mogu prepoznati i razlikovati različite tonove, što glazbu čini savršenim partnerom za vrijeme opuštanja prije spavanja.

Izbor uspavanki Vam mogu pomoći u ovom zadnjem koraku rutine, kako bi Vaše dijete dobro spavalo tijekom noći koje su važne za njegov razvoj.

Prije djetetovih prvih riječi, mama I dijete su povezani putem zvuka.Abeceda koja tvori ovaj poseban jezik sadrži ton, melodiju i vremenske obrasce i ritam glasa roditelja ili pjesme.

Izdvojeno:

> Sposobnost djetetova prepoznavanja zvuka počinje prije njegovog rođenja
> S dva mjeseca starosti dijete može prepoznati i razlikovati melodije
> Glazbene aktivnosti mogu utjecati na područja djetetova mozga zaduženog za slušanje i motoriku

Tekst omogućio: Johnson’s®