Kako bezbrižno putovati s bebom

Stigao je i taj dan – počinje godišnji! Vaše torbe su spremne, uzbuđenje raste i jedva čekate krenuti na put.

Putovati s djetetom može biti zabavno, ali i stresno – nosite na put igračke, pa dodatne igračke, pa igračke igračaka, pravu malu ljekarnu, hrpu kozmetičkih proizvoda i naravno svu moguću odjeću i obuću.

Ako imate osjećaj da ste u auto natrpali cijelu kuću, niste jedini :) Ne brinite, kako bi vaše zajedničko putovanje bilo bezbrižno, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta i preporuka za najnužniju dječju kozmetiku koju morate imati u dječjoj torbi.

Putovanje automobilom

Ako putujete automobilom, ne žurite – vaše odredište vam neće nigdje pobjeći. Vašu bebu smjestite u za to predviđenu auto sjedalicu koju možete prekriti gazom ili ručnikom, ponesite omiljenu igračku te joj osigurajte dovoljno tekućine tijekom cijelog puta.

Važna je i udobna odjeća koja bebu neće iziritirati. Ako vam je upaljen klima uređaj vodite računa da je temperatura u automobilu 5-6 stupnjeva niža nego vani kako ne bi nastala prevelika temperaturna razlika. Poželjno je da klimu isključite oko pola sata prije dolaska na odredište kako bi se beba aklimatizirala na temperaturu zraka.

Zaštita od sunca

Kako biste zaštitili dijete od neželjenih sunčevih zraka obavezno zaštitite prozor u automobilu s pokrivalom, a dijete namažite kremom s visokim zaštitnim faktorom 50 s primjerice njegujućim vitaminom E i hidratantnim pantenolom koji pouzdano štiti nježnu dječju kožu i smanjuje rizik od pojave alergija.

Praktično pakiranje u tubi stane u vašu torbu te vam je uvijek na dohvat ruke za ponovno nanošenje zaštitnog sloja.

Kozmetika i proizvodi za higijenu

Na put svakako pripremite i kozmetičku torbu koja će cijelo vrijeme biti s vama u kojoj morate imati nekoliko najnužnijih proizvoda, poput krema, vlažnih maramica, ručnika i pamučnih pelena. Zaustavljanja na putu iskoristite za presvlačenje i osvježenje vas i djeteta.

Prilikom mijenjanja pelena jako je važno imati i odgovarajuću kremu jer se tijekom ljeta češće javlja crvenilo, osip i iritacije.

Odjeća i obuća

Dijete na putovanju treba imati što prozračniju odjeću i lagane čarapice – dječji bodi je gotovo nezaobilazan. U posebnu torbu uzmite rezervne bodije, čarapice, nekoliko laganih pamučnih majica i hlačica, a niti gaze nisu na odmet. Na putovanju ništa nije previše, stoga se ne zamarajte ako mislite d ste pretjerali.

Igračke, dekice i ostale sitnice

Vašem djetetu će putovanje biti ugodnije ako sa sobom ima svoju omiljenu igračku. Također, i vama i njemu će brže proći vrijeme, a igranje je uvijek dobra opcija. Uzmite i dekicu koja će vam olakšati namještanje, poslužiti kao sjenilo ili pokrivalo.

Ne zaboravite uzeti podlogu za presvlačenje, a za odlaganje prljavih stvari i pelena uvijek imajte nekoliko vrećica viška.

Kako se vaše putovanje približava kraju slobodno zapjevajte ili pričajte svom malenom suncu jer umirujući majčin glas ne može ništa zamijeniti. A vjerujemo da će vas i razveseliti dolazak na odredište gdje kreću nove uzbudljive avanture cijele obitelji :)

Uz dopuštenje: Dialog konumikacije (sve fotografije)