Otkrivamo najbolju metodu za poboljšanje ženskog spolnog zdravlja

Poboljšanje ženskog spolnog zdravlja podrazumijeva brigu o svim aspektima spolnosti i seksualnosti kod žena.

Suhoća rodnice, bolni spolni odnosi, oslabljeni spolni užitak, učestale upale rodnice danas se rješavaju jednostavnim i učinkovitim postupkom.

Riječ je o PRP postupku (Plateletes Reach Plasma – Plazma Obogaćena Trombocitima) pri kojem se koristi autologni sastojak krvi konkretno plazma u svrhu poticanja rasta matičnih stanica sluznice vanjskog spolovila i rodnice (vagine) s čim se utječe na obnovu i rast kolagena i elastina tkiva.

Tim postupkom obnavlja se njihova funkcija, vrlo važna u postupku vlaženja rodnice i povećanju seksualnog zadovoljstva. Ujedno tkivo gornje stijenke rodnice očvrsne i indirektno podiže mokraćni mjehur što je odlično i u slučajevima “bježanja” mokraće.

Povijest PRP postupka
PRP postupak se desetljećima koristi u obnovi tkiva pri opeklinama, sportskim ozljedama (Tiger Woods, Rafael Nadal), ortopediji, stomatologiji, oftalmologiji i estetskoj kirurgiji (“Vampire face”- Kim Kardashian).

Počeo se koristiti prije 4 godine te se primjenjuje i kod liječenja blagih i umjereno teških slučajeva bježanja (inkontinencije) mokraće, zatim kod kožne bolesti velikih stidnih usana koju zovemo lichen sclerosum, zatim kod čestih upala rodnice, suhoće rodnice i smanjenja seksualnog zadovoljstva žena.

PRP postupak u ginekologiji

Oko 30% žena u menopauzi i oko 20% žena koje su rađale više od dva puta imaju neku od navedenih smetnji. Do sada su se ovakvi slučajevi odnosno problemi u ginekologiji rješavali kirurškim putem, premazivanjem hormonskim gelom ili na neki drugi način, manje ili više uspješno.

Dr. Charles Runels (SAD),pionir “O(orgazam)shota”, publicirao je na desetke znanstvenih radova na temu liječenja nabrojanih problema u žena. Dr. Runels stekao je svoje iskustvo liječeći preko 3000 svojih pacijentica.

Radi se o neinvazivnoj (beskrvnoj), jednostavnoj, bezbolnoj i učinkovitoj metodi koja je polučuje uspješnost i do 80%. Metoda je to koja nema kontraindikacija (osim u trudnoći), niti nuspojava.
Ubrizgavanjem plazme obogaćene trombocitima u točno indicirana mjesta rodnice (nakon premazivanja anestetskim gelom) i vanjskog spolovila postiže se bolja prokrvljenost i elastičnost sluznice. Rezultat je često trenutan, iako je ponekad potrebno i do tri postupka (u razmacima od 6 tjedana) kako bi se postigao željeni učinak.
Ova metoda također ima izniman učinak na samopouzdanje žena. Žena koje su zbog ovih problema imale osjećaj nepoželjnosti, srama i nelagode.

Tekst omogućila: ginekološka ordinacija GynNova