Tjelesna aktivnost kao novogodišnja odluka

Jedna od novogodišnjih odluka često je i povećana tjelesna aktivnost.

Ako se povedemo time i našoj sklonosti da nakon blagdanske pasivnosti doslovce odjurimo u teretanu, lako se dovodimo do neželjenih posljedica.

Kako se ne bi doveli u neugodnu situaciju i napravili kontradiktorne učinke na tijelo, donosimo vam nekoliko savjeta za vježbanje:

Postavite ciljeve!

Želite smršaviti, utegnuti se, uvesti vježbanje u svakodnevicu kako bi se bolje osjećali ili neki drugi razlog? Motivirajte se postavljanjem cilja.

Nabavite prikladnu opremu

Skakutanje na aerobiku će biti puno lakše ako imate obuću namjenjenu za to. Nemojte dozvoliti da vas odjeća ili nedostatak opreme ometa kod izvođenja vježbi.

17533389 - senior woman doing exercise at home
17533389 – senior woman doing exercise at home

Ne pretjerujte s vježbanjem!

Bez obzira koliko ste motivirani, pretjerivanje s vježbanjem dovodi do ozljeda. Slušajte svoje tijelo i nemojte opsjedati kako ne biste dobili suprotni učinak.

Jedite

Da, dobro ste pročitali. Jedite uravnoteženo, bez preskakanja obroka. Prehranom ubrzavamo metabolizam. Ne preskačite obroke i probajte se suzdržavati od junk fooda. Također, tijekom vježbanja i dana pijte puno tekućine, vode i nezaslađenih čajeva.

Odmorite se!

Ako ste iscrpljeni, nemojte pretjerivati i dovoditi se do ruba i do mogućih ozljeda. Kvalitetan odmor brže će vas odvesti do ciljeva.

Opremite kućnu ljekarnu farma gelovima!

Kako bi prevenirali upalu i ozljede mišića, istegnuća, bolove u koljenima ili ostalim zglobovima koje se pojavljuju nakon pretjerano žestokog vježbanja, opremite se prigodnim farma gelovima. Takvi gelovi pomažu u smanjenju otekline, olakšavaju upalu mišića te doprinose boljoj cirkulaciji.

I na kraju, vježbajte u društvu! Dobro društvo je uvijek dodatni motivacijski poticaj.
Olival farma gelovi dostupni su u bolje opremljenim ljekarnama, trgovačkim centrima i drogerijama.

Izvor: wish.hr