Zanimljive predstave za naše najmlađe

Donosimo vam tri vrlo zanimljive, najnovije predstave za najmlađu publiku u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Gradsko kazalište Žar ptica – Zagreb

Vuk i kozlići
Vuk i kozlići
Bajku o vuku i kozlićima napisali su čuvena braća Grimm, a oni su poznati po tome što su ispričali mnoštvo prekrasnih bajki.
Ova je priča vrlo posebna, ne samo zato što je tako poznata i slavna, već zato što nam je bliska i što se tako lako možemo poistovjetiti sa njenim likovima.
U kućici na kraju šume živjela je majka koza sa svojim malenim kozlićima. Jednoga dana odlučila je otići u kupovinu i kao svaka brižna mama upozorila je djecu da nikome ne otvaraju vrata. Znala je kako je opasno i lakoumno vjerovati nepoznatima, ma koliko šarmantni i slatkorječivi oni bili.
Nedugo nakon što je otišla na vratima se pojavio zločesti vuk.
Pokušao je prevariti djecu na razne načine. Lažno se predstavljao, maskirao se, glumio i pretvarao, svašta je izvodio, samo kako bi primorao djecu da mu otvore vrata.
Izvor: Gradsko kazalište Žar ptica

Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Maca papučarica
Maca papučarica
U malom otočkom selu živi petoro drage i zanimljive djece. Njihova je jedina mana što su pomalo neuredni.
Jedne noći, na poziv roditelja, u selo stiže Maca Papučarica i odnosi svu obuću koju nisu pospremili prije odlaska na počinak.
Kada se probude i shvate da su njihove cipele i papuče nestale naši bosonogi junaci kreću u potragu.
Krenite i vi, zajedno s nama, na putovanje prepuno uzbuđenja i iznenađenja te provjerite hoće li Marko, Luka, Vanda, Dušica i Pavo pronaći Macin dom skriven u dalekoj, snijegom prekrivenoj šumi.
Izvor: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Gradsko kazalište lutaka Split

Ezop basne
Ezopove basne
Predstava Ezop basne prikazuje neke od poznatih basni starogrčkog pisca Ezopa, protkanih humorom i alegorijama o međuljudskim odnosima i karakterima: Vuk u janjećoj koži, Kornjača i zec, Vuk i ždral, Guska sa zlatnim jajima i Cvrčak i mrak. Nova predstava Ksenije Zec i Saše Božića za najmlađu publiku polazi od ideje transkripcije drevnih basni u život današnje djece i utemeljena je na ideji da Ezopove basne još uvijek predočavaju iskustvo suvremenog života. Smještena u apstraktni, svevremenski prostor u kojem vladaju zakoni ljudske igre, predstava nastoji animirati djecu svim elementima tjelesne glumačke vještine: animacijom odjeće, mimom, karakternim studijama životinja, teatrom objekta, koreografijom mizanscena…
Izvor: Gradsko kazalište lutaka Split

Piše: Wishmama.hr