Nova sezona u kazalištu Trešnja

Gradsko kazalište Trešnja za novu sezonu 2015./2016. najavljuje četiri nova naslova, adaptacije tekstova hrvatskih autora Ivana Kušana, Mire Gavrana, Branka Ružića te koprodukciju sa Studijem za suvremeni ples – predstavu “Bajka o ritmu” autorica Ane Mrak i Renate Carole Gatice.

Prva premijera bit će adaptacija Kušanova romana “Domaća zadaća” u režiji Miroslava Međimorca sredinom listopada. Predstava je zasnovana na glumačkoj igri i scenografiji priznatog umjetnika Drage Turine te okuplja većinu Trešnjinog ansambla. Kostimografkinja predstave je Danica Dedijer, a plakat predstave za Trešnju po prvi puta radi priznati hrvatski slikar Vatroslav Kuliš.

Kazalište i knjiga

Ovu kazališnu sezonu, osim hrvatskim autorima, Trešnja posvećuje i knjizi općenito pod nazivom Kazalište i knjiga. Svake subote popodne u predvorju kazališta u suradnji s velikim, ali i manjim nakladnicima, organizirat ćemo druženje književnika i djece, radionice, razmjene knjiga, prodaju knjiga za djecu po popularnim cijenama i slično.

Prvo takvo okupljanje održat će se u suradnji s Mozaik knjigom i autoricom Sanjom Pilić u subotu, 19. rujna u predvorju Trešnje. Publika će moći uživati u ilustracijama Tomislava Torjanca (ilustracije slikovnica “Grga Čvarak” i “Kako živi Antuntun”).

Uz dopuštenje: Kazalište Trešnja