Zašto je obiteljski ručak toliko važan u odgoju djece

Obiteljski objedi trebaju biti jedna od važnijih stavki u obitelji te im se treba pridavati pažnja jer su odlični za zbližavanje članova obitelji kao i držanje obitelji na okupu.

Danas ljudi rade u razna doba dana pa je teško odrediti da upravo zajednički obrok bude ručak, pa bi zajednički obrok najbolje bilo odrediti prema dobu dana kada će svim članovima obitelji odgovarati.

Zajednički objed donosi sreću u obitelj, a djeci je važan za razvoj. Djeca su sretna kada im je obitelj na okupu zbog čega će im zajednički objed pružiti pregršt sreće i sigurnosti.

Uključite cijelu obitelj u planiranje objeda, neka netko bude zadužen za kupnju namirnica, netko za kuhanje, a netko za pripremu svega ostalog što je za zajednički obrok potrebno. Neka pripremanje zajedničkog objeda bude zabava za cijelu obitelj.

Priprema jela ne bi trebao biti zahtjevan i stresan posao. Zapamtite da nije najvažnije što je na tanjuru, nego je važno da je cijela obitelj na okupu.
Za vrijeme radnih dana pripremajte brza i jednostavna jela, a za vikend se malo više potrudite i napravite nešto drugačije i obilnije.

Kada svi članovi obitelji napokon sjednu za stol potrudite se da se sva aparatura makne od stola. Družite se!

Poanta obiteljskog objeda je druženje cijele obitelji bez razno raznih društvenih mreža i bez tehnologije u bilo kojem obliku. Obiteljski objed je vrijeme u kojem će obitelj uživati zajedno.
Važno je da se svi članovi obitelji pridržavaju dogovora da je jedan obrok u danu zajednički na kojem ćete se svi družiti. Partner treba na tome inzistirati zajedno s vama.

Nije važno koji obrok u danu odredite kao zajednički, važno je samo da postoji i da jedan dio u danu odvojite za zajedničko druženje s obitelji.

Provesti zajedničko vrijeme s obitelji je od velikog značenja kako za cijelu obitelj, tako i za svakog pojedinog člana. Potrudite se da se takav obrok ostvari što češće, ako ne može baš svaki dan i uživajte uz svoju obitelj punim plućima.