5 glavnih Back – To – School savjeta za roditelje

Dobar početak nove školske godine i bezbolan povratak u klupe nakon ljetnih praznika osigurat će da vaše dijete bude uspješno tijekom cijele školske godine.

Stručnjaci iz Quintessentially Education donose ovih 5 savjeta za roditelje, kako bi taj period prošao što uspješnije.

Back-to-School-1_1

1. Redovito čitajte knjige sa svojim djetetom

Pomozite im da se vrate u “školski” način razmišljanja tako da čitate s njima. Čitanje ne samo da je odličan oblik razonode, nego i dokazano poboljšava akademski uspjeh na svim područjima, istovremeno gradeći samopouzdanje i kreativnost.

Čak i ako čitate s djetetom samo 15 minuta na dan, probajte tu aktivnost uključiti u dnevnu rutinu kako biste djetetu usadili zdrave navike, te povratak u školu učinili što bezbolnijim.

2. Odredite redoviti raspored odlaska na spavanje i buđenja

Kako biste pomogli djetetovoj prilagodbi, pokušajte imati rutinu. Najbolje je da se s redovitim ranijim odlaskom u krevet krene već nekoliko tjedana prije nego što školska godina počne, jer tako će vaše dijete izbjeći stres koji dolazi prvim danom škole i obavezom svakodnevnog ranijeg ustajanja.

Ministarstvo zdravstva Velike Britanije preporuča 10 sati sna za dijete od 9 godina, te 9 sati za dijete od 14 godina.

Kako biste pripremili dijete za raniji odlazak na spavanje, uvedite naviku kupke toplom vodom svaku večer, za vrijeme koje možete pustiti i opuštajuću glazbu. Nakon kupke i zajedničkog čitanja knjige, ako dijete još uvijek nije spremno za spavanje, pomoći će nekoliko jednostavnih vježbi disanja.

djeca škola5

3. Organizirajte druženja s prijateljima iz razreda i prije no što škola počne

Nakon duge ljetne pauze, djeci može biti teško ponovo se sresti s razrednim kolegama, naročito ako se radi o mlađoj djeci.

Zato je dobro organizirati zajedničku igru i druženje i prije nego što škola počne – iskoristite (još uvijek) lijepo vrijeme za igru u parku sa starim i novim prijateljima.

Ako im lica koja vide na prvi dan nastave budu već poznata, djeca će lakše preživjeti neminovni stres koji donosi novo okruženje, kao i dulji period odvojenosti od vas, roditelja.

4. Učinite povratak u školu šarenim i uzbudljivim

Kupovina školskih potrepština može biti jako zabavna, kao i dobar način da pružite djetetu osjećaj da upravlja iskustvom povratka u školske klupe.

Kupovanje novih bilježnica, pribora za pisanje i nove školske torbe, pa čak i isprobavanje novih školskih cipela ili papuča – sve su to sjajni načini da pojačate djetetov entuzijazam oko početka nove školske godine, te da ih podsjetite da povratak u školu može biti i zabavan.

Dozvolite im da usklade svoj prostor za učenje kod kuće s prostorom koji imaju u školi, ako to žele, a stariju djecu potaknite na colour coordinating pristup: neka za svaki školski predmet imaju određenu boju olovaka i ostalog pribora.

Na taj način potičete razvoj djetetovih organizacijskih vještina.

5. Zaposlite tutora

Nalaženjem odgovarajućeg tutora za svoje dijete, čak i prije nego što školska godina počne, odličan je način da se dijete prisjeti zaboravljenog gradiva prethodnih razreda.

Budući da se rijetko koje dijete preko ljeta bavi lektirom ili matematikom, ponavljanje starijeg gradiva prije samog početka nastave pomoći će mu/joj da izgradi samopouzdanje i spremno prihvati nove informacije i obaveze.

Tutori specijalisti mogu svoj rad s djetetom usmjeriti na samo jedan predmet, ili obnoviti generalno znanje prethodnih školskih godina, kako bi se djeca još bolje pripremila za nadolazeće izazove te postigla što bolje rezultate.

Kontaktirajte Quintessentially ured za dodatne savjete i pristup najboljim stručnjacima iz područja edukacije.

Quintessentially je globalni lider na polju luksuznog conciergea. Osnovan u Londonu, Quintessentially nudi proaktivnu i personaliziranu asistenciju 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Bilo da se radi o svakodnevnim obvezama koje Vam oduzimaju vrijeme, ili o velikim životnim događanjima koje želite učiniti još posebnijima, Quintessentially je tu za Vas.

Ne želite tjednima čekati stol za najbolji restoran u gradu? Nemate vremena za planiranje putovanja?
Karte za najbolje evente se rasprodaju prije nego što Vi uspijete doći do njih?
Ne kada se Quintessentially luksuzni concierge pobrine za Vas. Globalno.

Pošaljite nam upit za početak Vašeg uspješnog i zadovoljavajućeg iskustva luksuza već danas, na qadriatic@quintessentially.com

Quintessentially is a global leader in luxury concierge. Founded in London, Quintessentially offers proactive and personalized assistance 24 hours a day, 365 days a year. Whether it’s everyday errands that you feel take up too much time, or grand life events that you want to make eve more special, Quintessentially is here to assist you.

You don’t want to wait for weeks to book a table in the hottest restaurant in town?
You don’t have time to plan your vacation?
Tickets for all the best events always get sold out before you get the chance to buy them?
Not when Quintessentially luxury concierge takes care of you. Globally.

Send us a message to start your successful and fulfilling experience of luxury concierge, at qadriatic@quintessentially.com

Tekst i fotografija bilježnica: Quintessentially