5 načina da dobijete više hranjivih tvari iz hrane

Većina voća kojeg danas kupujemo je nedozrela, tako da trebate pričekati da voće omekša i promjeni mu se boja prije nego što ga pojedete, biti će ukusnije a sadržaj vitamina će biti najveći.

Svježe povrće brzo gubi hranjive tvari, tako da trebate često kupovati i jesti povrće istog dana ili vrlo brzo nakon što ste ga kupili.

Visoki udio hranjivih tvari u povrću nalazi se tik ispod kore, tako da biste ga trebali jesti s korom ako je to moguće. Operite korjenasto povrće, poput mrkvi, umjesto da ih gulite.

Voće i povrće gubi vitamine na mjestima gdje je rezano, stoga ih jedite cijele ili u velikim komadima.

Hranjive tvari odlaze u tekućinu u kojoj se kuha, stoga jedite povrće sirovo ili ga kuhajte u parnom loncu. Kuhajte meso i perad koristeći suho-vruću metodu poput roštiljanja na tavi ili pečenja, ili koristite tekućinu od pirjanja ili kuhane hrane za umake.

Uz odobrenje: Veble, Vaša trudnoća