Najbolji grudnjak za trudnice, dojilje i mamice

Jeste li nova mama koja je trenutno doji dijete? Ako da, možda ste poprilično upoznati s nelagodom nošenja grudnjaka za dojenje!

Blogerica Katarina Štimac piše: “Prvu kćerkicu Anabelu sam dojila samo 4 mjeseca i zato sam zbog teškog mastitisa i malo mlijeka otišla po pravu formulu.
Ovaj put sam koristila probiotike za njegu tijekom posljednjeg tromjesečja kako bih spriječila teške upale grudi koje sam imala dok sam dojila Anabelu, a ona je bila u redu.

Dok smo Arija, moje drugo dijete, i ja uhvatili ritam u prvim danima, a ja savladala dio ponude i potražnje grudnjaka, početak je opet bio grub i bolan, ali sada provodimo vrijeme u najboljem redu i s pravom ugodom.

To znači da ide kamo god idem i ja, a dojim je kad god je gladna, što znači čak i tijekom konferencijskih poziva s klijentima (bez videa na sreću):)

Za razliku od običnih grudnjaka, grudnjaci dizajnirani za trudnice i dojilje imaju tendenciju prilagođavanja različitim promjenama koje se događaju s vašim dojkama tijekom trudnoće i dojenja.

Međutim, ako vam je neugodno nositi grudnjake za dojenje, onda vjerojatno ne nosite prave. Postoje grudnjaci za njegu koji su zapravo ugodni i nude suptilnu podršku grudi tijekom cijelog dana i noći (da, nosim ih preko noći, jer su mi grudi super bolne i osjetljive često i tijekom noći).

trudnica grudnjak dojilja

Kada je u pitanju odabir najboljih grudnjaka za dojenje, nebrojene su mogućnosti za odabir. Od grudnjaka za spavanje i majica do svakodnevnih grudnjaka za dojenje i grudnjaka s oblikovanim košaricama, uvijek se nađe ponešto za svaku novu majku.

Pogledajte izbor nekoliko grudnjaka za majčinstvo koji bi mogli biti savršeni za vas

Grudnjak za spavanje:

Grudnjaci za njegu obično nude maksimalnu udobnost i podršku grudima dok spavate i odmarate se. Ovo su ultra-mekani i rastezljivi, pa čak i idealni za trudnice i dojilje koje traže majčinske grudnjake veličine.
Za dodatnu udobnost potražite grudnjak od pamučne mješavine s križnim naramenicama.

Grudnjak za njegu većih grudi:

Ove vrste grudnjaka nude udobnost i podršku potrebnu za vaše veliko poprsje. Napravljeni od mekane bešavne tkanine, takvi grudnjaci odmah se prilagođavaju u promjenjivi oblik grudi, nudeći pritom maksimalnu podršku grudnjaka. Izaberite grudnjak bez žice izrađen od bambusovog rajona za idealno iskustvo.

trudnicki grudnjak

Grudnjak za sportsku njegu:

Sportski grudnjaci jednostavnijeg su izgleda, namijenjeni minimalnoj vibraciji grudiju, a izvrsno vode vlagu iz tijela. Takvi grudnjaci također smanjuju šansu za bol u dojkama i čak sprječavaju prelijevanje grudiju van košarica. Ovi grudnjaci nude nešto više podrške od uobičajenih grudnjaka!

Nježni grudnjak za majice:

Grudnjak za nošenje ispod majica namijenjen je pružanju glatkog izgleda ispod tankih tkanina, a istovremeno nudi prijeko potrebnu podršku i udobnost vašim grudima. Potražite fleksibilni dizajn, manje krut od standardnih grudnjaka s žicom.

Podesivi grudnjak za dojenje:

Neki grudnjaci dizajnirani su tako da novim majkama omoguće jednostavno podešavanje grudnjaka kad dojke promjene veličinu tijekom trudnoće i nakon nje. Najbolji dio kod ovih grudnjaka je upravo isječak na dnu grudnjaka što omogućava jednostavno otkopčavanje.

Grudnjak za ispumpavanje:

Grudnjaci za ispumpavanje dizajnirani su tako da svim novim mamama omoguće prijeko potrebnu pauzu dok s rukama mogu raditi druge aktivnosti poput čitanja knjiga, mijenjanje pelena ili pregledavanja stranica na društvenim mrežama:)
Ovi grudnjaci općenito su kompatibilni sa svakom električnom pumpicom za dojku.

Ovaj je grudnjak obično je dizajniran sa zatvaračem na stražnjoj strani kako bi vam omogućio prilagodbu prema vašoj veličini šalice za izdajanje. Ovi su grudnjaci i sami po sebi udobni za nošenje.

grudnjak dojilja

Bešavni grudnjak za njegu bez žica:

Ovi grudnjaci namijenjeni su onima koji mrze žičane držače košarica. Čvrsto pletene trake, uzduž i ispod košarica ovih grudnjaka čvrsto drže grudi bez uranjanja u kožu.

Grudnjak za majčinstvo bez naramenica:

Grudnjak za majke bez naramenica nudi udobnost i podršku dok nosite svoju
omiljenu odjeća bez naramenica tijekom trudnoće ili čak i nakon rođenja vašeg novorođenčeta.

Katarina Štimac