Želite li napraviti brzu, a zdravu poslasticu i desert za svoju djecu i za sebe, ovaj recept za domaći sladoled od kupina i jogurta je idealan za vruće ljetne dane.
Lagan za izradu uz koristi iz prirodnih sastojka voća poput kupina i finih nutritivnih vrijednosti jogurta pružit će energiju i osvježenje bez grižnje savjesti uz prirodni zaslađivač kao što domaći med.
Sastojci za brzi recept – sladoled od kupina i jogurta
250 g svježih ili smrznutih kupina
500 g grčkog jogurta
3 do 4 žlice meda (ili nekog drugog prirodnog zaslađivača po želji)
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema domaćeg sladoleda
Ako koristite svježe kupine, dobro ih operite pod mlazom hladne vode.
Stavite kupine u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako vam smetaju sjemenke, možete procijediti smjesu kroz sito.
Zatim u velikoj posudi pomiješajte grčki jogurt, med i ekstrakt vanilije. Dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Dodajte izmiksane kupine i opet dobro promiješajte.
Smjesu prelijte u posudu pogodnu za zamrzavanje. Možete koristiti plastične posude s poklopcem ili silikonske kalupe za sladoled na štapiću. Stavite u zamrzivač na hlađenje/zamrzavanje najmanje 4 do 6 sati, a ovisno o tipu hladnjaka, odnosno dok se sladoled potpuno ne stvrdne.
Kada je sladoled zamrznut izvadite ga iz zamrzivača i ostavite da malo omekša na sobnoj temperaturi prije serviranja.
Poslužite ga u zdjelicama ili na štapiću, ukrašenog svježim kupinama ili listićima mente za dodatni šarm.
SAVJET VIŠE
Za dodatnu kremoznost, možete dodati malo vrhnja u smjesu.
> Ako vaša djeca vole slađe deserte, slobodno prilagodite količinu meda po ukusu.
> Eksperimentirajte s različitim vrstama voća – maline, borovnice ili jagode također su odlične opcije.
OVDJE pronađite recept za prirodni sladoled od malina kao stvren za vruće ljeto
Ovaj sladoled nije samo osvježavajući, već je i prepun nutrijenata zahvaljujući kupinama i jogurtu. Idealan je za obiteljske ljetne dane, jer ga možete napraviti zajedno s djecom i uživati u zdravom, domaćem desertu kad god to poželite.
Recept: M. Jakšić