Kako kod djece uvesti novu hranu i namirnice u svakodnevnu rutinu

Jedan od najučinkovitijih načina kako uvesti novu hranu i namirnice u svakodnevnu rutinu djece je zajedničko kuhanje.

Znanstveno je dokazano da su djeca koja kuhaju s roditeljima otvorenija za isprobavanje novih okusa i spremnija na usvajanje zdravih životnih navika koje će ih pratiti i u odrasloj dobi.

Roditelji su uzor, djeca će češće raditi ono što vide da roditelji rade a ne ono što im kažu, stoga su zajedničke aktivnosti najbolji i najsigurniji put za uvođenje novih namirnica i okusa, smatra Koraljka Novina Brkić, nutricionist

recept za djecu integralna tjestenina i brokula

Kuhajte s djecom

Neprekidno nutkate svoju djecu zdravom hranom, a oni je odbijaju? Pokušajte s jednostavnim receptima uz koje će cijela obitelj otkriti nove kulinarske vještine.

Svjetski trendovi sve se više kreću u smjeru pravilne prehrane i veće kvalitete namirnica, a kuhanje postaje izražavanje svoje kreativnosti. Roditeljima je danas veliki izazov pripremiti zdravu, a ukusnu hranu za najmlađe te uvesti preporučene namirnice u svakodnevnu rutinu.

Kuhanje je učenje – neuredno, zabavno, kreativno i izazovno, proces kroz koji dijete uči cijeniti hranu, pronaći kombinaciju okusa koju voli te istovremeno razvija fine motoričke vještine. U kuhinji mašta ne poznaje granice.

Pogledajte recept koji će oduševiti podjednako i vas i djecu, a možete ga pripremiti zajedno:
Bijeli bolognese umak s integralnom tjesteninom i brokulom

Razbiti jaje, promiješati juhu ili mijesiti tijesto zadaci su koje s lakoćom možete povjeriti i onima najmlađima, koji će biti ponosni na svoja odrasla zaduženja.

Tekst: Nestlé, projekt „Vrtim Zdravi Film”