Bijeli bolognese umak s integralnom tjesteninom i brokulom

Recept za bijeli bolognese umak s integralnom tjesteninom i brokulom oduševit će podjednako roditelje i djecu da u kućnoj radinosti okušaju svoj kulinarski talent, nauče nešto novo, ali se i odlično zabave.

Svjetski trendovi sve se više kreću u smjeru pravilne prehrane i veće kvalitete namirnica, pogotovo za djecu, a kuhanje postaje izražavanje kreativnosti.

Roditeljima je danas veliki izazov pripremiti zdravu, a ukusnu hranu za najmlađe te uvesti preporučene namirnice u svakodnevnu rutinu.

Sastojci za 4 obroka:

400g mljevene puretine
1 veći crveni luk
1 veća mrkva
1 manja tikvica
1 paprika
2 češnja češnjaka
1 žličica suhog origana
1 žličica slatke paprike
Sol i papar
1 konzerva kokosovog mlijeka
1/2 limunovog soka
malo parmezana za dovršavanje jela
malo maslinovog ulja
1:1 (2 šalice) integralna tjestenina ili tjestenine od leće, pira ili drugo vrste brašna i kratko kuhana manja brokula

Priprema

Na maslinovom ulju zapecite mljeveno meso koje ste posolili i popaprili. Za to vrijeme očistite i u sjeckalici usitnite luk, mrkvu, papriku i tikvicu.

Dodajte mesu i sve skupa još kratko zapecite. Zatim dodajte protisnuti češnjak i ostale suhe začine, promiješajte minutu, pa ulijte kokosovo mlijeko.

Dok se umak kuha, u zasebnom loncu skuhajte tjesteninu al dente, a zadnjih 5 minuta dodajte i brokulu narezanu na manje komade. U umak na kraju umiješajte i malo limunovog soka te ga servirajte s kombinacijom 1:1 tjestenina i brokula.

Recept pripremila: chefica – blogerica Nastasjom Chiarom Petrić
recept omogućio: Nestle