
Ovo je recept za finu kašicu od pastrnjaka za bebe od 10 mjeseci.
Iako ga ljudi često zamijeni za peršin, pastrnjak je ljekovita i korisna biljka, koja se uglavnom korišti kao začinska. Pastrnjak spada u korjenasto povrće koje ima mnoga blagotvorna svojstva i fini sladak i orašast okus, a većina beba ovu kašicu obožava.
Sastojci za recept
4 pastrnjaka
4 mrkve
2 jabuke
prstohvat cimeta
1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
Ogulite jabuke, mrkvu i pastrnjak te ih narežite na jednake kockice. Sastojke stavite u posudu i dodajte malinovo ulje i cimet, dobro promiješajte.
Stavite na lim za pečenje papir te ravnomjerno rasporedite sastojke. Pecite u zagrijanoj pećnici 180°C oko 20 minuta ili dok namirnice ne postanu mekane.
Ostavite da se ohladi te zatim sameljite u mikseru. Ako je smjesa prečvrsta dodajte par žlica vode.
Pečene sastojke možete zamrznuti za kasniju upotrebu a po potrebi ih zagrijati i izmiksati pred konzumaciju.
Dobra tek!