Pripremite sami svoje Kinder Milchschnitte – sočne kakao kore i ukusna krema s medom! Jednostavan i ukusan desert za djecu!
OVDJE pronađite još nekoliko izvrsnih deserata za cijelu obitelj
Rainbow palačinke za doručak ili kao desert
Zdravi desert s bananom, čokoladom i bademima
Panna cotta najtraženiji desert na svijetu
Sastojci za recept
Biskvit
180 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
150 g šećera
2 žlice kakaa u prahu
1 žlica čokolade u prahu
prstohvat soli
250 ml mlijeka
60 ml ulja
Krema
250 ml slatkog vrhnja
½ limun šećera
2 žlice meda
½ želatine u prahu
Priprema
Pomiješajte sve suhe sastojke za biskvit, dodajte mlijeko i ulje pa pjenjačom sve dobro izmiješajte tako da nebude grudica. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje (30×30 cm) prekriven masnim papirom.
Biskvit pecite 8-10 minuta na temperaturi od 180 °C.
Slatko vrhnje izmiksajte sa limun šećerom i medom pa dodajte otopljenu želatinu pa još jednom sve dobro izmiksajte.
Ohlađeni biskvit prerežite po sredini da dobijete dva jednaka dijela. Kremom premažite jedan biskvit, prekrijte ga drugim biskvitom, lagano pritisnite i zagladite rubove.
Kolač prije posluživanja spremite u hladnjak na dva sata da se rashladi.
Slatki savjet
Iako u originalu Milchschnitte nemaju glazuru, po želji kolač možete preliti otopljenom čokoladom!
Izvor: Slatki svijet