Djeca vole na tanjuru vidjeti što više boja koje su im uvijek dovoljno privlačne pa će rado pojesti neki zdravi obrok kada je on što šareniji. Uz ovaj rižoto poslužite i malu salatu po izboru, te voćku i čašu vode. Time ćete osigurati zdravi tanjur za cijelu obitelj.
Vrijeme pripreme ovog obroka je 45 minuta.
Količina sastojaka predviđena je za 4 osobe.
Sastav za recept:
200g riže
400g bundeve
400g piletine
0,8 – 1 l povrtnog temeljca
2 srednje mrkve
1 veliki luk
1 režanj češnjaka
50ml maslinovog ulje (za pirjanje luka)
50g ribanog sira
sol, papar, origano, kurkuma
Priprema recepta:
Piletinu narezati na komadiće, začiniti po želji i lagano prepržiti između 3 do 5 minuta na grill tavi. Tostirati rižu na prethodno zagrijanoj tavi s maslinovim uljem i narezanom glavicom luka 2 do 3 minute. Dodati 1/4 povrtnog temeljca te 1 do 2 minute lagano miješati. Nakon toga dodati kockice piletine u rižu te nadodati prethodno očišćenu i narezanu bundevu i mrkvu. Pirjati na laganoj vatri dok sva tekućina ne ispari. Postupak dodavanja povrtnog temeljca ponoviti još 2 do 3 puta. Nakon 10 minuta dodati nasjeckani češnjak i kuhati još par minuta. Začiniti sokju, paprom, origanom i kurkumom po želji.
Ukloniti s vatre, poklopiti i pustiti daa rižoto odstoji kako bi se proželi svi okusi. Prije posluživanja jelo posipati sa žličicom ribanog sira.
Dobar tek cijeloj obitelji!
Recept pripremio: Petica – igrom do zdravlja