Šareni rižoto s vrtnim plodovima

Djeca vole na tanjuru vidjeti što više boja koje su im uvijek dovoljno privlačne pa će rado pojesti neki zdravi obrok kada je on što šareniji. Uz ovaj rižoto poslužite i malu salatu po izboru, te voćku i čašu vode. Time ćete osigurati zdravi tanjur za cijelu obitelj.

Vrijeme pripreme ovog obroka je 45 minuta.
Količina sastojaka predviđena je za 4 osobe.

Sastav za recept:

200g riže
400g bundeve
400g piletine
0,8 – 1 l povrtnog temeljca
2 srednje mrkve
1 veliki luk
1 režanj češnjaka
50ml maslinovog ulje (za pirjanje luka)
50g ribanog sira
sol, papar, origano, kurkuma

Priprema recepta:

Piletinu narezati na komadiće, začiniti po želji i lagano prepržiti između 3 do 5 minuta na grill tavi. Tostirati rižu na prethodno zagrijanoj tavi s maslinovim uljem i narezanom glavicom luka 2 do 3 minute. Dodati 1/4 povrtnog temeljca te 1 do 2 minute lagano miješati. Nakon toga dodati kockice piletine u rižu te nadodati prethodno očišćenu i narezanu bundevu i mrkvu. Pirjati na laganoj vatri dok sva tekućina ne ispari. Postupak dodavanja povrtnog temeljca ponoviti još 2 do 3 puta. Nakon 10 minuta dodati nasjeckani češnjak i kuhati još par minuta. Začiniti sokju, paprom, origanom i kurkumom po želji.

Ukloniti s vatre, poklopiti i pustiti daa rižoto odstoji kako bi se proželi svi okusi. Prije posluživanja jelo posipati sa žličicom ribanog sira.

Dobar tek cijeloj obitelji!

Recept pripremio: Petica – igrom do zdravlja