Zagrebački odrezak tradicionalna je delicija koju djeca obožavaju!

Zagrebački odrezak je varijacija na temu Wiener šnicla ili bečke šnicle, ali je punjen šunkom i sirom.

Zagrebački odrezak ili kako ga još zovemo zagrebačka šnicla, prava kulinarska zvijezda u srcu Zagreba, postao je sinonim za uživanje u bogatom, tradicionalnom jelu. Ova jedinstvena varijacija na klasični Wiener šnicl, punjena šunkom i sirom, brzo je pridobila srca i nepca lokalnog stanovništva, posebice djece.

Svojom hrskavom vanjštinom i topivim, sočnim punjenjem, Zagrebački odrezak zadovoljava sve kriterije omiljenog dječjeg jela. Njegova kombinacija jednostavnosti i bogatih okusa čini ga savršenim izborom za obiteljske obroke i slavlja, gdje se mališani uvijek rado vraćaju za još.

Sastojci za zagrebački odrezak:

4 teleća odreska (150 g svaki)
4 tanke šnite šunke
4 tanke šnite sira (npr. gauda ili edamer)
Sol, papar
Brašno, jaja, krušne mrvice za paniranje
Ulje za prženje

Priprema recepta:
Odreske lagano istucite čekićem za meso.
Na svaki odrezak stavite po šnitu šunke i sira, posolite i popaprite.
Savijte odreske na pola tako da šunka i sir ostanu unutra, i rub

Dobar tek!
Recept: restoran Lampion