Zdrava navika zajedničkog doručkovanja cijele obitelji

Jutarnji doručak za stolom cijele obitelji jako je dobra navika za sve, a zdravstvene blagodati doručka manje više su već poznate svima nama.

Doručkujmo zajedno: sve prednosti zdrave navike doručka za cijelu obitelj

Mnogi su benefite zajedničkog početka dana uz ukusan i hranjiv obrok za cijelu obitelj.
Prehrambeni trendovi se često mijenjaju i preporuke raznih stručnjaka nas ponekad previše zaokupljaju, ali u jednoj se tvrdnji svi oni slažu – doručak je najvažniji obrok u danu.

Kvalitetan doručak utječe i na kvalitetu našeg dana

Hranjivi sastojci koje unesete ovim obrokom će određivati razinu energije, raspoloženja i snage u svim aktivnostima koje su pred vama.

S druge strane, preskakanje doručka kratkotrajno će kasnije u danu uzrokovati napadaje gladi, a dugoročno čak i veći rizik od pojave pretilosti.

Vrlo su važne, za početak dana, zdrave i cjelovite namirnice za doručak, jer su upravo one izrazito bitne za dobro funkcioniranje organizma čitav dan. Među njima se ponajviše ističu različite vrste kaša, kao idealan hranjiv doručk za cijelu obitelj.

Pogledajte i saznajte OVDJE koji su izvrsni recepti za kvalitetan doručak cijele obitelji

Jednostavan i jako brz doručak od zobenih pahuljica
Zobeni kolačići za izvrstan početak dana
5 super doručaka za 5 školskih dana

dorucak kasa kase za djecu

Zdrave navike stvaraju se od malih nogu

Bile dobre ili loše – prehrambene navike stvaraju se od malih nogu. Roditelji su ti koji brinu o prehrani svoje djece, a njihove dobre navike ujedno su najbolji primjer njihovoj djeci.

Stoga se nije loše podsjetiti na nekoliko zlatnih pravila kojih bi se trebali pridržavati svi mi, bez obzira na dob.

Svakog dana treba piti oko dvije litre vode, osnažiti svoj organizam s pet porcija voća i povrća, a slatkiše ostaviti samo za posebne prigode.
I nikako ne treba preskakati doručak jer doručak, posebno ako je hranjiv, pokreće metabolizam i mozgu osigurava potrebnu energiju za produktivan dan pred vama.

Kako osjećaju sitosti najviše pridonose složeni ugljikohidrati porijeklom iz žitarica, prehrambena vlakna i mliječni proizvodi bogati bjelančevinama kvalitetne kaše i žitarice bile bi idealan odabir roditelja koji žele sebi i svojoj djeci pružiti hranjiv i ukusan doručak.

Zašto je dobro doručkovati zajedno!

Mnoge studije potvrđuju kako su redoviti obiteljski obroci, osobito zajednički doručci, važni za pravilan fizički rast, ali i za emotivno zdravlje djece.

Okupljanje oko zajedničkog stola svakog jutra dugoročno je ulaganje u dobrobit vaše djece. Bez obzira koji je dan u tjednu i koliko imate ili nemate vremena ujutro.

Savjet više

Navijte sat par minuta ranije – taman vam je par minuta prije polaska na posao ili u školu potrebno za pripremu neke super kaše. Primjerice ukusna i hranjiva, zobena kaša je idealan brzi nutritivno izbalansirani obrok za svaki dan.

Vikend ujutro je pravi trenutak da pripremite doručak za svoju obitelj u kojem ćete baš svi uživati.
Udovoljite svojim željama i odvojite vrijeme za pripremu doručka koji će vas ispuniti poletom i užitkom.

Uz dopuštenje: dr.Oetker

Bilo hrskavi, voćni, čokoladni ili pak oni bez dodanog šećera i s dodatkom proteina – Vitalis nudi za svačiji ukus baš one prave müsle! Dodajte svojim žitaricama svježe sezonsko voće ili domaći jogurt, kombinacija je bezbroj, a rezultat uvijek isti: ukusan i hranjiv – najvažniji obrok u danu – doručak.