Noć šišmiša u Zoološkom vrtu Grada Zagreba zabava za cijelu obitelj

Noć šišmiša u Zoološkom vrtu Grada Zagreba uvijek je zabavna pa ćete tako sa svojim mališanima pred kraj ljeta 2023., u subotu 26. kolovoza, moći provesti poučne i zanimljive trenutke uz ove korisne i jedinstvene životinje.

Strah od šišmiša je nepotreban! Jedna je to od glavnih poruka ovogodišnje Noći šišmiša koja će se u Zoološkom vrtu Grada Zagreba obilježiti 2023. godine kroz program koji traje od 19 do 22 sata.

OVDJE saznajte kakav je društveni život i navike šišmiša

Posjetitelji će biti raspoređeni u skupine koje će pod vodstvom edukatora obilaziti točke s raznolikim edukativnim i zabavnim sadržajima.
Tako će zainteresirani moći upoznati biologiju i vrste šišmiša, ali i priče te legende koje se vežu uz jedine leteće sisavce.

Posjetitelji će doznati koji se šišmiši hrane kukcima, a koji nektarom i voćem, te kako te životinjice svojom prehranom utječu na prirodu.
Objasnit će se i zašto šišmiši za svoje stanište često odabiru spilje, ali i gdje u gradovima pronalaze zaklon te mjesta za razmnožavanje i zimovanje.

Noć šišmiša zooloski vrt zagreb kolovoz 2023

Posjetitelji će pomoću tzv. bat-detekora pokušati pronaći šišmiše u maksimirskoj šumi. Edukatori će ih pritom upoznati s eholokacijom.
Važan naglasak u edukaciji posjetitelja stavit će se na važnost zaštite šišmiša. Govorit će se o razlozima njihove ugroženosti, ali i načinima kako ljudi mogu pomoći njihovu očuvanju. Zainteresirani će dobiti i nacrte za izradu kućica za šišmiše.
U edukaciji posjetitelja sudjelovat će udruga Hyla.

Oči u oči sa šišmišima posjetitelji će se susresti u Zoni sumraka. Tamo je nastamba egipatskih letipasa.
Budući da su šišmiši čovječanstvo fascinirali od pamtivijeka, tijekom Noći šišmiša govori se i o njihovu mjestu u umjetnosti i kulturi – od filmova do narodnih priča.

Tako će se posjetitelji moći susresti s Drakulom, Maksimirskom coprnicom te Crnom kraljicom koju će utjeloviti Josipa Šiklić, poznata po svojim turističkim vodstvima Zagrebom pod imenom Purgerica.

Josipa Šiklić Purgerica

Mađioničar Vladimir Štimac u 21 sat održat će atraktivnu mađioničarsku predstavu, a restoran Kod morskog lava imat će prigodnu ponudu jela.
Program Noći šišmiša namijenjen je starijima od pet godina.

Ulaznice za Noć šišmiša prodaju se po standardnom cjeniku, tj. ovisno o dobi posjetitelja stoje 2, 3 ili 4 eura. Budući da je broj ulaznica ograničen, moguće ih je rezervirati putem e-adrese: edukacija@zoo.hr.
Takve rezervacije vrijede 24 sata. Neprodane ulaznice bit će moguće kupiti uoči programa na glavnoj blagajni Zoološkog vrta.
Na početku Noći šišmiša bit će formirano šest skupina posjetitelja. U svakoj će moći biti 40 osoba.

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije