Bundeva i kruška u receptu za djecu

Bundeva ili buča izvrsna je vrsta povrća koje se može kupiti i u supermarketima, a u kombinaciji sa sočnom kruškom u ovom receptu daje sjajan spoj okusa.
Može se dati bebama s navršenih pet mjeseci, jer se bundeva ili buča lako probavlja, rijetko izaziva alergije i dobar je izvor vitamina A.

Bebe vole njezin prirodno sladak okus, što se dobro slaže s voćem, a kuhanje voća i povrća na pari, kao u ovom receptu, jedan je najboljih načina čuvanja hranjivih tvari.

Sastojci za 4 osobe za recept bundeva i kruška

1 bundeva ili tikva srednje veličine (oko 450 grama)
1 zrela sočna kruška

Ogulite bundevu, raspolovite je, odstranite sjemenke i narežite na komadiće.
Kuhajte na pari oko 12 minuta. Ogulite, očistite i narežite krušku, stavite je u lonac za kuhanje na paru i kuhajte još 5 minut, ili dok bundeva ne omekša. Stavite u mikser i napravite kašicu.

* Ideja za dodatak receptu: Za veću djecu kašicu možete ukrasiti domaćim tučenim vrhnjem i medom :)

Recept: Kuharica za bebe i djecu s dopuštenjem Veble