Bundeva i kruška u receptu za djecu

Bundeva ili buča je jedna od neobičnijih vrsta povrća koje se danas može kupiti čak i u supermarketima.
Može se dati bebama s navršenih pet mjeseci, bundeva ili buča se lako probavlja, rijetko izaziva alergije i dobar je izvor vitamina A.

Bebe vole njezin prirodno sladak okus, što se dobro slaže s voćem, a kuhanje voća i povrća na pari, kao u ovom receptu, jedan je najboljih načina čuvanja hranjivih tvari.

Još jedan ideja za recept s bundevom

Bundeva je također veoma ukusna ako je raspolovite, izvadite sjemenke, svaku polovicu namažete rastopljenim maslacem i u svaku udubinu stavite jednu jušnu žlicu svježeg soka od naranče. Pokrijte folijom i pecite u pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko sat i 30 minuta dok ne omekša.

Sastojci za 4 osobe za recept bundeva i kruška

1 bundeva ili tikva srednje veličine (oko 450 grama)
1 zrela sočna kruška

Ogulite bundevu, raspolovite je, odstranite sjemenke i narežite na komadiće.
Kuhajte na pari oko 12 minuta. Ogulite, očistite i narežite krušku, stavite je u lonac za kuhanje na paru i kuhajte još 5 minut, ili dok bundeva ne omekša. Stavite u mikser i napravite kašicu.

* Ideja za dodatak receptu: Za veću djecu kašicu možete ukrasiti domaćim tučenim vrhnjem i medom :)

Recept: Kuharica za bebe i djecu s dopuštenjem Veble