Mama i kćer poseban je to odnos

Nekim životnim lekcijama ženu može naučiti samo njena majka. Neke od lekcija su vezane s ljubavnim odnosima jer upravo mama ima najviše iskustava. U nastavku vam donosimo nekoliko važnih životnih lekcija kojima bi svaka majka trebala podučiti svoju kćer, kako bi ona izrasla u zadovoljnu, samopouzdanu i sretnu ženu.

Životne lekcije

Poštuj druge kako bi drugi tebe poštovali

Ovo pravilo vrijedi za sve vrste ljubavi, od obiteljske ljubavi, romantične ljubavi pa do ljubavi prema prijateljima. Uvijek treba iskazivati poštovanje prema partneru onakvo kakvo i vi tražite od njega.
Što se tiče brige o vlastitom tijelu treba znati da je potrebno biti fizički aktivna, dobro se hraniti i dovoljno se odmarati. Samo tako vas može privući osoba koja se ponaša isto.

Uvijek treba obratiti pažnju na ponašanje i riječi kako potencijalnih partnera tako i trenutnog partnera

Samo obraćanje pažnje ženu može spasiti od slomljenog srca. Ukoliko mladić koji se djevojci sviđa ne traži vezu treba mu vjerovati. Ako ta ista osoba ima ispade prema svojoj majci, djevojka bi to trebala shvatiti kao upozorenje. Ako se pak mladić ne ponaša lijepo prema drugima, vrlo vjerojatno se neće lijepo ponašati niti prema svojoj djevojci.

Svaka osoba svojim riječima i ponašanjem otkrije sve što se o njoj treba znati. Naučite svoju kćer da se ne zavarava vjerom u partnera tako što misli da ona zna što je on zapravo mislio svojim postupcima.

mama-kcer

Uvijek budi vjerna onome što želiš

Koliko god se neka veza izvana činila savršenom, ne znači da je i iznutra sve baš tako. Možda baš vaše dijete daje sve, a za uzvrat ne dobiva niti pola. Učite kćer da uvijek u vezi daje ono što bi ona voljela dobiti i da nikada ne odustane od svojih želja.

Učite ju da nikada ne bude ono što su drugi zamislili i pomozite joj da razvije snažnu samosvjesnost.
Svaka majka ima važnu ulogu u životu svoje kćeri. Ako ste i vi majka jedne predivne djevojčice učite ju da samoj sebi bude dovoljna, da nikada u vezi ne izgubi samu sebe, kada uđe u vezu neka u njoj ostane samo iz pravih razloga i neka zna da ponekad i slomljeno srce donosi nešto dobro.