Zašto se mame svađaju

Svaka žena svoju majčinsku ulogu obavlja na drugačiji način. I svaka pri tom misli da radi najbolje. Način na koji vi odgajate svoje dijete može i ne mora biti ispravan, bitno je da je to vaš način i ne opterećujte se drugim mamama i njihovim pričama, jer svaka mama zna što je najbolje za njeno dijete.

U nastavku vam donosim nekoliko najčešćih primjera sukoba među majkama.

Slatkiši i grickalice

Većina majki sudi druge majke po grickalicama koje nude svom djetetu primjerice u parku. Jesu li zdrave ili ne i na što učite svoje dijete. Ako želite izbjeći neželjene poglede i nepotrebne rasprave, grickalice držite u torbi pa neka si dijete samo vadi dok jede.

Kolica

Koja kolica su najbolja za dijete? Normalno je da će svaka mama imati drugačije mišljenje i uopće se nemojte truditi uvjeravati drugu mamu zašto su vaša kolica bolja, jer kako su vama vaša kolica najbolja, tako su vjerojatno i njoj njena.

Autosjedalica

Ako mislite da ste oko kolica vodili najveću bitku oko različitog razmišljanja, prevarili ste se jer su autosjedalice tema koja diže najvišu prašinu. Da li je prošla sva testiranja, koje ocijene je dobila, do koliko kila je, koliko je funcionalna, u kojem smjeru vožnje se okreće, itd.

Disciplina

Mnoga prijateljstva su se raspala zbog discipliniranja djece prilikom druženja. Da li smijete prigovoriti tuđem djetetu ili da li drugi roditelj smije prigovoriti vašem djetetu su teme s kojima ćete se stalno susretati u druženju s prijateljima.

Pametovanje

Biti će mama, a možda ste i vi jedna od njih koje uvijek pametuju.

Tema za pametovanje je bezbroj, pa tako ćete barem jednom ćuti pametovanje oko gledanja televizije, oko spavanja sa djetetom u istom krevetu, oko hranjneja, oko vrtića, itd. Pametovanja će uvijek biti, jednostavno ih ignorirajte, a ako ste vi ta koja pametuje pokušajte prestati, jer zapravo koga briga kako bi vi nešto napravili.

Mame posvetite se svom djetetu i sebi i živite svoj život, bez opterećivanja kako drugi i kako bi to drugi, vi u svom slučaju znate najbolje.

Ana Zibar