Odaberite najbolji krevet za vaše dijete

Život je ranije bio drugačiji. U danima prije pelena i bočica, mogli ste san uzeti zdravo za gotovo. Mogli ste ostati budni koliko sto to željeli, sigurni u znanju da ćete nedostatak nadoknaditi sljedeće večeri ili za vikend. I, naravno, imali ste luksuz izležavanja subotama i nedjeljama, doručkovati u krevetu, gledati televiziju, čitati novine ili samo drijemati. Je li to bio samo san?

Ne strahujte. Situacija sa snom će se poboljšati nakon prva tri mjeseca, kada se vaše dijete privikne na rutinu. A do tada je vaš nedostatak sna izvrstan način probijanja leda pri sastajanju s drugim novim mamama i tatama.

dječja soba1

Odabir kreveta za dijete

Dok nema redovitu noćnu rutinu, prvi krevet vašeg djeteta bi mogao biti nešto prenosivo poput košare. Ako kupujete krevetić, nemojte uzeti rabljeni jer ne znate što je sve prošao. Odaberite krevetić, nemojte kojem razmaci bočnih prečki ne prelaze 8 cm, te se pobrinete da ga nabavite s madracem koji tijesno prianja o njegove rubove.

Drugi važni čimbenici su dvostruki držači na bočnim stranama, dobro složeni spojevi i mehanizmi, te jednostavan, praktičan dizajn. izbjegavajte one s rezbarijama. Ako ste dobili krevetić, trebat ćete kupiti novi madrac.

Madrac bi trebao biti čvrsta, prekriven plastikom i s poduprijetim kutovima i bočnim stranama. Ako kupujete pjenasti madrac, pobrinite se da ima odgovarajuću gustoću – 24 kg po metru kvadratnom – koji ima prozračne dijelove na vrhu i sredini. Ako ste odabrali madrac s oprugama, kupujte onaj s minimalno 150 opruga.

Pomoć pri noćnim hranjenjima

Isprva se može činiti da je jedna od izvrsnih dobrobiti dojenja ta da to može raditi samo žena, time oslobađajući oca svih noćnih dužnosti oko hranjenja. No, koliko je žena spremno dopustiti svom partneru potpunu isključenost u odgovornosti za dijete nakon što se svijetla ugase?

OVDJE SAZNAJTE I VIŠE O DOJENJU KROZ ČLANAK:
Dojenje ili bočica za hranjenje vaše bebe ponekad je velika odluka

A vi biste propustili jednu vrijednu mogućnost povezivanja sa svojim djetetom. Čak i ako se vaše dijete hrani samo majčinim mlijekom, još uvijek možete uvelike pomoći ako se prvi dignete iz kreveta i podignete dijete iz kreveta kada počne plakati. Možete ga milovati i utješiti s nekoliko riječi dok se vaša partnerica sprema u udoban položaj za hranjenje.

Ako vaša partnerica hrani dijete u krevetu, imajte pripremljenu svjetiljku sa njene strane kreveta kako bi mogla čitati, čime će joj brže proći vrijeme, no držite svijetlo zatamnjeno kako ne bi smetalo vašem djetetu. Provjerite ima li sve što joj je potrebno kako bi se osjećala udobno, kao i pribor za mijenjanje pelene i druge osnovne predmete za dijete – iako biste naravno, uvijek i vi mogli preuzeti obvezu mijenjanja pelene tijekom noći.

Dojenjem žena ožedni tako da se trebate pobrinuti da ima dovoljno vode, ili bi možda željela popiti nešto toplo? Ima li dovoljno laganog štiva za čitanje? Potražite njene omiljene časopise kako biste joj nadopunili izbor.

Nakon oko šest tjedana dojenja, veza majka-dijete bi trebala biti uspostavljena u dovoljnoj mjeri, te i vi možete djetetu povremeno dati bočicu, što uključuje i noćno hranjenje. Ako se vaše dijete u cijelosti hrani na bočicu, tada uistinu nemate nikakav izgovor za izbjegavanje noćne smjene!

Čak i ako vaša partnerica odluči da će ona preuzeti većinu noćnih hranjenja, još uvijek možete pomoći ranije, u pripremi adaptiranog mlijeka i bočice, kao i u zagrijavanju po potrebi.

krevetic-1

Omogućite sebi svoj san

Vaše će dijete trebati spavati u vašoj spavaćoj sobi tijekom najmanje prvih šest tjedana nakon rođenja, tako da možete brzo reagirati na njegove krize i pobrinite se da se ne osjeća nesigurnim ili napuštenim.

Neizbježno ćete se morati buditi tijekom noći kako biste pomogli utješiti ga međutim biti će tu i zvukova koje ispušta dok spava, poput disanja kroz poluzačepljen nos, kašljucanja, teškog disanja i povremenih povika, koji vam također mogu prekinuti san. potom postoje zvukovi srkanja koji prate svako hranjenje koje se odvija u ranim satima, koji se mogu činiti strahovito pojačanim u tišini noći kada ste već iziritirani i ne možete zaspati.

Velika je mogućnost da će se vaša partnerica iznimno jako truditi zadovoljiti potrebe vašeg djeteta, i bez obzira koliko se iscrpljeno osjeća, također će se truditi ispunjavati i druge obveze u kućanstvu.

Stavljanje djeteta na spavanje

kinderbet krevet za bebu

Nježno odmaknite dijete od svog tijela

Oblikujući njihajući položaj, nježno raširite ruke tako da jedna ruka podupire glavu i vrat vašeg djeteta, dok mu druga podupire stražnjicu. lagano ga odmaknite od svog tijela i iznad podložene površine.

OVDJE saznajte i više o uspavljivanju vašeg djeteta
Pet koraka do usnulog djeteta 1. dio
Pet koraka do usnulog djeteta 2. dio

Spustite dijete

Okrenite djetetovo tijelo tako da je u ravnini sa vašim. Savijte se u blizini podloge za presvlačenje ili madraca i nježno ga spustite na površinu, prvo mu spuštajući stražnjicu.

Maknite ruke

Kada je ostvarilo kontakt sa površinom, nježno opustite svoju ruku kojom ste držali ispod stražnjice, potom spustite gornji dio tijela i glavu djeteta. Neka mu glava bude dobro poduprijeta dok se ne smjesti udobno na površini, prije no što nježno izvučete i drugu ruku.

Tekst omogućio: Veble