Posao i odgoj djece najzahtjvniji rad modernog doba

Kada oba roditelja rade, ne bi vjerovali, neka se djeca osjećaju zanemareno.

Bez obzira koliko vam život bio užurban, trebali bi izdvojiti vrijeme za svoje mališane. Uvijek im trebate govoriti o tome koliko su vam važna i to ne samo riječima ili poklonima, nego i izdvojenim vremenom.

U današnje vrijeme novac se teško stječe, ali materijalne stvari ipak nikako ne mogu zamijeniti vrijeme i obiteljske zajedničke aktivnostima, vrijeme koje roditelji posvećuju svojoj djeci.

Potaknite svoju djecu da razgovaraju s vama o tome kako vaš posao utječe na vaš odnos s njima. Ako su uznemireni zato što nemate jako puno vremena za njih trebate uložiti dodatni napor, možda razviti ritual jutarnjeg doručka, svaki dan u određeno vrijeme.

Zovite ih u popodnevnim satima s posla i tako im dajte do znanja da ih zaista želite čuti i znati što rade dok ne dođete kući.

dorucak djeca

Važno je imati na umu da nas stres koji nosimo s posla prati i kada dođemo kući. Kad se roditelji osjećaju preopterećenim ponekad mogu iskaliti svoju frustraciju i bijes na svoju djecu ili jedno na drugo.

Nevjerojatno je da mnogi roditelji često stil rada s posla prenose na svoju djecu kod kuće. Ako se na poslu pridržavaju mnogih nametnutih pravila vjerojatno je da će i kod kuće donositi i zahtijevati slična pravila. Konačno, roditelji obično potiču svoju djecu na razvijanje vještina sličnih onima koje koriste na svom poslu.

dijete djeca vrt

Na primjer, roditelji čiji poslovi uključuju samostalnost i kreativno rješavanje problema vjerojatno će svoju djecu voditi prema istim vrstama ponašanja, dok roditelji čiji rad nagrađuju više strukture u poslovanju mogu cijeniti te iste vještine kod kuće.

Najbolje je kada se roditelji potrude svakog jutra i naprave zajednički doručak i tako dijele dragocjene minute jedni s drugima kako započinje dan. U večernjim satima dobro je isključiti televizor i kompjutere te ih zamijeniti obiteljskim aktivnostima poput igara, sporta, šetnje i razgovora.

unutarnja obitelj

Obitelj u kojima oba roditelja rade može izuzetno pozitivno utjecati na djecu, djeca će svijet gledati kao manje prijeteće mjesto, znajući da i mama i tata uspijevaju na radnom mjestu, a mogu biti i jako ponosna što roditelji imaju karijeru, ako im se to objasni na dobar način. No, svakako treba uvijek naći vremena za djecu i njihova pitanja i potrebe te ih staviti na prvo mjesto u zajedničkom životu.