Problemi u braku mogu se spriječiti

Problemi u braku su potpuno prirodni, te do njih dolazi kod svih partnera.

Kada dođe do problema u braku, to nije ništa tragično, samo je važno kako će u tim trenucima postupiti partneri.
Brak nije ni malo jednostavan, a kako bi uspio, treba stalno raditi na njemu, tj na odnosu sa partnerom, te to vrijedi za oba partnera jednako. Nikada ništa ne može uspjeti, ako se samo jedna strana trudi, zato ovaj tekst vrijedi za oba partnera.

Vrlo je važno da svoj brak nikada ne uspoređujete sa drugim brakovima, jer se to ne uspoređuje. Vaš brak je vaš brak, te je jedinstven na ovaj ili onaj način, baš kao što ste i vi i vaš partner jedinstveni i drugačiji od drugih bračnih partnera.

Ako imate problema sa partnerom, nikada ih nemojte rješavati u noći. Noć je najgore vrijeme za rješavanje problema, jer su obje strane umorne i nemaju jednaku energiju i koncentraciju kao kroz dan, zbog čega su šanse 90% da umjesto rješenja problema, nastane upravo suprotno, te se problemi počnu samo još više gomilati.

Sve što negativno osjećate prema svom partneru pokušajte riješiti isključivo sa njime. Ne govorite drugima kontra svog partnera, jer ćete na taj način samo produbljivati svoja loša osjećanja, koja vam nimalo neće pomoći kod poboljšanja odnosa ili partnera.

Hvalite svog partnera, hvalite ga što više. Osim što će se partner puno bolje osjećati, te će pokušati dati najbolje od sebe, tako ćete se i vi automatski bolje osjećati u njegovom društvu.

brak

Vrlo je važno da vaša očekivanja ne budu nerealna, što znači da vaš partner ne može biti savršen, jer nitko nije savršen. Radije ga prihvatite onakvog kakav je, te se potrudite da uspijete koliko god se u nekim situacijama razlikovali.

Obavezno napravite da imate vrijeme za sebe. Koliko god život bio užurban, i koliko god bili pretrpani poslom, morate odvojiti vrijeme za sebe i svog partnera! Vaše zajedničko vrijeme je jedina formula za vaš uspjeh, kako bi se vaša veza ojačala, te kako bi očuvali svoju bliskost.

Pokušajte što manje držati kontrolu nad svime, jer to dosadi svakoj osobi. Naučite se prihvatiti različito mišljenje, različite navike, itd. Niste sami i niste uvijek u pravu. Kompromis je najbolji lijek za ovaj problem, ali i kontrola sebe da se ne stavljate uvijek na prvo mjesto.

Ovo su samo neke situacije na koje morate obratiti pažnju, sko želite da vaš brak otplovi u daleke vode, te da uspijete do kraja. Kao što smo naveli na početku, brak nije jednostavan te na njemu trebate stalno raditi. Ako tako postupite, uspjeh je zagarantiran.

Autor: Ana Zibar