Za roditelje… da se odmore od odmora

Polako prolazi ljeto, roditelji male djece često kažu da se moraju odmoriti od “odmora”.

Poznato je da djeca vole rutinu te svaki odlazak iz poznatog im okruženja utječe njihovo ponašanje. Ako dodamo još put, gužve, nepoznate ljude, buku i visoke temperature ljeta onda nam je jasno da roditelji imaju pune ruke posla da na sve to prilagode svoju djecu, i taman kad stvari polako dolaze u normalu, moraju se vraćati kući…

Glamping-Panorama-slovenija-priroda

Roditelji isto imaju pravo na odmor! Ako imate mogućnosti pobjegnite par dana na odmor da napunite baterije za zimu. Zamislite da se budite sami, bez djece u prirodi. Čuje se samo pjev ptica, šuštanje lišća ili huk rijeke u blizini…a pri tom imate sav moći luksuz koji vam je potreban. Prva ideja koja nam je pala na pamet je “glamping”.

Što je to “glamping”?

Svoje ime glamping je dobio fuzijom glamura i kampiranja. To je trend koji se sve više širi posljednjih nekoliko godina te glamping resorti postaju nezaobilazna ponuda u turizmu. Stvoren je za sve one koji su željni dodira s prirodom no ipak se ne žele odreći luksuza i svih blagodati modernog života.

Skoknuli smo do susjedne nam Slovenije te vam predstavljamo neke od glamping resorta.

IMG_2149

1. Chateau Ramšak

Glamping resort u podnožju vlastitog vinograda, udaljen samo nekoliko minuta od centra Maribora, a opet okružen šumom priča je u kojoj se priroda i luksuz isprepliću. Ovdje zaista san postaje stvarnost u malim šator kućicama od kojih je jedna smještena na drvetu…

Ove šator kućice sve imaju sanitarni čvor i grijanje tako da u ovoj divoti možete uživati i usred zime…

Glamping-Panorama-slovenija

2. Glamping Panorama

Jedna interesantna priča.., naime bračni par koji je ostao bez posla odlučio je projektirati kućicu i smjestiti ju u svoje dvorište na vrhu brda uz vinograd… predivan pogled, mir i eko uzgoj povrća je ono što ostavlja bez daha svakog gosta.

medene-kućice-glamping

3. Apartmani Mozirje

Kućice inspirirane pčelarstvom u obliku saća, nalaze se u blizini Logarske doline, smještene u oazi Mozirskoga gaja i pod obroncima Golta. Svaka kućica ima saunu i jacuzzi… Mir i odmor zagarantirani!

d5433daa-4683-4d8e-b6bf-b721abc90476

4. Eco Resort pod Veliko planino

Ovaj resort je je smješten u čistoj prirodi u blizini Kamnika i neposredno uz rijeku Kamniška bistrica tako da vas huk rijeke ostavlja bez daha. Kamp odlikuju drvene kućice koje su replika pastirskih kućica s Velike planine.

doručak-ramšak-slovenija

Izvor: Abeceda roditeljstva