Prenesena trudnoća

Dodatni dani ili tjedni koji su iznad predviđenog termina porođaja mogu osigurati ključno vrijeme za odmor prije porođaja.
Samo 5 posto žena rodi na predviđeni datum, dok većina rodi malo kasnije.

Glavni razlog zbog kojeg su predviđeni datumi porođaja rijetko točni je zbog toga što je taj termin procijenjen na oko 40 tjedana od početka vaše zadnje mjesečnice.

Vaše dijete će vjerojatno biti rođeno unutar dva tjedna prije ili poslije tog datuma, tako da se trudnoća službeno smatra prenesenom nakon 42. tjedna.

Također je uobičajeno da trudnoća bude prenesena ako je to majčina prva trudnoća. Ona je uglavnom produžena, u prosjeku, osam dana duže od predviđenog termina.

Prosjek drugog djeteta je rađanje tri dana kasnije. Loše pozicioniranje djetetove glave također može produžiti djetetovo spuštanje.

Brojne žene vole izbjeći brigu prijatelja i obitelji davajući određeni vremenski period u kojem će dijete biti rođeno, primjerice sredinom lipnja. To također pomaže i vama u pripremi za nošenje duže od predviđenog datuma.

Ako se vaša trudnoća približava 42. tjednu, vaš će liječnik raspraviti s vama o uporabi indukcije kako bi započeli trudovi.

Nadziranje prenesenog djeteta

Mali broj trudnoća nadživi sposobnost maternice u hranjenju djeteta. Budući da ovo može prouzročiti problem za dijete, vaša će primalja ili liječnik možda predložiti posebne mjere opreza nakon 40. tjedna kako bi osigurali da je vaše dijete dobro.

prenos-trudnoce

Tablica kretnji

Trebali biste očekivati najmanje deset pokreta tijekom razdoblja od 12 sati dnevno. Ako to nije slučaj, ili se čini da je vaše dijete manje aktivno no inače, nazovite svog liječnika ili smjesta otiđite u bolnicu.

Nadziranje broja otkucaja srca djeteta

Ovo obično provodi vaš liječnik u klinici ili porođajnom odjelu bolnice.

Biofizički profil

Ovo je ultrazvuk koji mjeri kretanje udova i pluća vašeg djeteta, te količinu amnionske tekućine.

prenos-trudnoce-1

6 prirodnih načina za poticanje trudova

> Vježbe za pozicioniranje djeteta mogu pomoći pri sprječavanju produžene trudnoće.

> Seksualni odnosi mogu pripremiti vaš cerviks na trudove. Sjeme je bogato prostaglandinima, hormonima koji omekšavaju cerviks. Orgazam također stimulira stezanje maternice.

> Stimulacija bradavice uzrokuje izlučivanje hormona oksitocina koji stimulira stezanje maternice.
Povremena stimulacija bradavice može prouzročiti snažne, dugačke trudove i može rezultirati smanjenim dotokom krvi do djeteta. Ova bi tehnika trebala biti provođena pod nadzorom iskusnog profesionalca.

> Emocionalna spremnost je sastavni dio trudova o kojem se rijetko govori. Žene koje su emocionalno nespremne mogu podsvjesno odgoditi porođaj. Ako vas brine kakav će utjecaj imati vaše dijete na vaš dosadašnji život, raspravite o tome sa svojim partnerom ili liječnikom.

> Određeno bilje i homeopatski pripravci mogu stimulirati aktivnost maternice. Nema dovoljno znanstvenih istraživanja o sigurnosti i učinkovitosti ovog bilja, stoga nemojte ništa uzimati bez profesionalnog savjeta.

> Micanje membrane uključuje umetanje prsta u rukavici u cerviks i golicanje membrana od ruba cerviksa. U nekim, ali ne svim studijama se pokazalo da ovaj postupak smanjuje zakašnjele porođaje. Ovo bi trebao provoditi samo vaš liječnik.

Uz dopuštenje: Veble
Više detalja: Vaša trudnoća
Autor: Anne Deans