Jednostavan i jako brz doručak od zobenih pahuljica

Ako se još niste upoznali s blagom aromom zobenih pahuljica ili ste zaboravili na omiljenu hranu iz djetinjstva pravo je vrijeme da ovu namirnicu vratite u obiteljsku prehranu.

Zdravstvene prednosti zobenih pahuljica odavno su dokazane kao pomoć kod snižavanja kolesterola, pomoći u mršavljenju i poboljšanju imuniteta. Pošto su bogate vlaknima pomažu kod probave a čest su sastojak u mueslima, kolačima ili keksima.

Često opravdanje za preskakanje doručka je nedostatak vremena za pripremu

Jedan od mogućih rješenja je priprema zobenih pahuljica preko noći. Nije potreban nikakav recept niti zahtijeva kulinarsko umijeće.

Za pripremu ovog brzog doručka će vam trebati staklenka u koju ćete pomiješati pola šalice zobenih pahuljica i pola šalice vode. Za ovakvu pripremu najbolje su se pokazale prešane pahuljice a točan omjer možete utvrditi samostalno.

Osim vode možete koristiti mlijeko, jogurt, kefir ili neke od zamjena kao što su kokosovo ili bademovo mlijeko. Osim čistih pahuljica odmah možete dodati i chia sjemenke. Ovu smjesu ostavite u hladnjaku preko noći. Ako ne volite hladan doručak staklenku ubacite u mikrovalnu na nekoliko sekundi kako bi dobili topli obrok.

Upravno je nedostatak izražene specifične arome ono što zobene pahuljice čini idealnim za miješanje sa skoro svih mogućim sastojcima.

Čak i ako pri ruci trenutno nemate banane, jabuku, krušku, bobičasto voće, bademe, orahe, lan, datulje, smokve ili neke druge sastojke poklopite staklenku i na putu za posao svratite u svoj omiljeni dućan i odaberite svoje omiljene sastojke.

Pahuljice možete zasladiti s tamnom čokoladom, medom, kakaom, stevijom, cimetom.

I zašto se samo ograničiti na slatku varijantu?

Broj kombinacija je velik i ovisi samo o vašoj mašti ili dobu godine u kojem se nalazite a izgovor za preskakanje doručka više ne vrijedi.