Prehrana djece na putovanju

Pripreme za putovanje samo po sebi može biti stresno a dijete na putu može tu razinu dignuti na neslućene visine. Dobrom pripremom možete izbaciti pojedine nepoznanice a jedna od njih je hrana koju ćete davati svom djetetu na putovanju.

Koliko got je to moguće, naročito kad putujete s malom djecom pokušavajte održati već unaprijed zadani ritam hranjenja a na put krenite tek nakon hranjenja.

Pažljivo birajte recepte i za putovanje odaberite najprovjerenije za koje ste sigurni da ih djeca vole jesti. Zamislite se samo kako ste ponosno isprobali novi recepte za suhe kolačiće a na putu djeca zaključe da im se to nikako ne jede gdje ni silno uvjeravanje roditelja vjerojatno nikako neće pomoći.

suhi-keksi

Kašice i bočice za male bebe držite u putnom hladnjaku a ako je put dugačak dodajte i plastične vrećice s ledom kako bi čim duže očuvali svježinu hrane. Također se preporučuje da se na putovanje ponese malo veći broj bočica kako bi uvijek imali čistu u pripravnosti, a i malo više kašica od onoga što beba uobičajeno jede.

Izdvojeno:

> Zdrave i domaće proteinske pločice osim u šetnji mogu biti idealna hrana za putovanja

Po mogućnosti, na putovanju izbjegavajte hranu koja se jako mrvi ili je jako sočna. U slučaju kada na putovanje idete po poznatoj ruti i imate dovoljno odmorišta uz put na kojima ćete moći stati i djecu nahraniti na klupici ili u restoranu ne morate previše voditi brige o takvoj vrsti hrani.

Izdvojeno:

> Ako djeca vole jesti mrkve, one su idealno povrće za putovanje. Mrkva razrezane na četvrtine pružit će zdrav međuobrok i spriječiti iznenadnu pojavu gladi.

Pokušajte naglasak staviti na zdravu prehranu te suho ili svježe voće. Suhe marelice su dovoljno slatke i idealne za grickanje kako bi dijete odvratili od čokoladnih i drugih poslastica u kojima glavni sastojak šećer.

Na putovanje obvezno ponesite dovoljno tekućine. Izbjegavajte gazirane sokove a inzistirajte na vodi, domaćim sokovima ili ljetnog smoothieja od voća.

Od dodatnog pribora, osim pribora za jelo, nemojte zaboraviti veći paketić vlažnih maramica i malene ručnike za brisanje.

Izdvojeno:

> Kako djetetu ne bi bilo dosadno odaberite mu za putovanje igračke koje voli, a nije ih koristilo u zadnje vrijeme, jer će mu duže zadržati pažnju u igri.

Piše: Wish mama hr