Nježan san uz kupku i priču za laku noć

Trenutak kada u rukama držite svoje dijete koje vas pospano gleda dok ga uspavljujete, ali gotovo pa odvažno odbija zaspati, poznat je svim roditeljima.

Dok neki koriste kupke i mini rituale kako bi uveli dijete u svijet snova, drugi posežu za jednim od najdražih trenutaka svakog djetinjstva – pričama za laku noć.

nivea-krema-1

Kratke ili malo duže priče, uz umirujuć glas mame i tate koji svojim riječima stvaraju svijet mašte za svoje najdraže, samo je dio svakodnevne zajedničke obiteljske bajke prije dolaska na počinak.

Priče koje maleni toliko vole uče ih istovremeno o dobroti i prijateljstvu te o različitim životnim vrijednostima.

Upravo mališani kojima su roditelji čitali prije spavanja kasnije su pokazali veće zanimanje za čitanje knjiga i otkrivanje čudesnog svijeta pisanih riječi.

Tate i mame često posežu za klasicima koji su uspavljivali generacije klinaca, a znaju se okrenuti i bajkama koje čekaju neke svoje klince.

Ljubav prema zajedničkim obiteljskim trenucima prije spavanja može biti inspirirana divnim pričama za djecu sa zabavnim likovima dječaka, djevojčica, dobrim vilama ili likovima iz živog životinjskog svijeta.

Svaki od njih bit će pouzdani saveznik u nježnom uspavljivanju i razvijanju dječje mašte i postupaka u životu.

Ti posebni rituali i mirisi kupke prije spavanja cijeli život prizivaju lijepe uspomene iz djetinjstva, a upravo je večernji dio takvog obiteljskog druženja pouzdan za razvijanje dobrih emocija kod svakog djeteta.

Tako djetetu možemo usaditi dobre navike i tijekom kasnijeg života da mu upravo ti sitni rituali budu završni korak prije odlaska na spavanje.

Na kraju dana za lakši san malenih dragulja ipak nema boljeg od roditeljskog dodira i umirujućeg glasa za početak lagodne i mirne noći. Uživajte u obiteljskim trenucima druženja!

Uz dopuštenje: Dialog komunikacije (sve fotografije)