Pripreme prije poroda

Kako bi čim lakše prebrodili dolazak s novom bebom donosimo popis stvari koje je dobro pripremiti ili obaviti prije odlaska u rodilište. Iako je mnogim trudnicama glavna briga priprema torbe za odlazak u rodilište, mnoge dnevne svari i obaveze po povratku mogu se pretvoriti u pravu muku.

Organizacija

Po povratku iz bolnice možete očekivati mnoštvo poklona i posjeta. Unaprijed organizirajte prostorije ili mjesto u kojima ćete za prvu ruku odlagati poklone, pripremite vaze za cvijeće, zavisno od godišnjeg doba oslobodite dovoljno mjesta u ormaru i predsoblju za odlaganje kaputa i ako je potrebno pripremite dovoljan broj dodatnih papuča.

Stvaranje zaliha

Pripremite se unaprijed i napravite zalihe osnovnih potrepština za dijete poput pelena, maramica za pranje, papirnatih ubrusa i ostalih potrepština za higijenu djeteta. Također nabavite dovoljan broj namirnica kako bi u prvom naletu biti osigurani od neželjenih situacija i hitnih odlazaka u dućan.

Priprema garderobe

Pripremite svoje ormare prije odlaska u bolnicu kako bi vam odjeća, u kojoj ćete nakon povratka iz bolnice provoditi najviše vremena, bila prva pri ruci. Na dohvat ruke pripremite grudnjake za dojenje, trenirke i udobniju odjeću koju ste nosili prije trudnoće.
Također možete unaprijed pripremiti mjesto za prematanje djeteta i organizirati nužne potrepštine za dijete poput dekica, odjeće, stvari potrebnih za higijenu bebe i igračaka.

OVDJE saznajte koji su najbolji savjeti za promjenu pelena

Uljepšavanje

Bez obzira na stanje svaka žena voli lijepo izgledati. Prije poroda možete otići na frizuru i pružiti si malo opuštanja i uljepšavanja.

Fotografirajte se

Trudnoća je prekrasno stanje pa iako se ponekada trudnica može osjećati slabo i nevoljno ne zaboravite se fotografirati kako bi imali fotografije tijekom cijele trudnoće.

Čišćenje kuće

Po povratku iz rodilišta glavna preokupacija će biti briga oko djeteta te neće biti vremena za čišćenje kuće. Iako u trećem tromjesečju ovaj posao nije idealan za trudnice možete zatražiti pomoć ali ako se odlučite na samostalno čišćenje pripazite koje proizvode koristite u tom procesu.

Piše: Wish mama