Koji kvasac treba uzimati – prirodna prehrana uvijek je najbolja

Kada govorimo o imunitetu koji je itekako važan, svakodnevno slušamo savjete što uzimati, pa tako od C vitamina pa nadalje dobivamo prijedloge što bismo trebali uzimati svaki dan, a jedan od njih je biljni kvasac.

Naravno, ništu tu nije krivo no ipak postoji jedan sastojak koji uvelike može poboljšati naš imunitet no Hrvati slabo znaju za njega, dok ga Švicarci konzumiraju svaki dan tijekom cijele godine.

Riječ je o plazmoliziranom biljnom kvascu za kojeg možemo reći da je prava mala revolucija kada su u pitanju dodaci prehrani.

Plazmolizirani biljni kvasac prirodni je dodatak prehrani temeljen na biljnom kvascu i više od 50 odabranih ekstrakata ljekovitih biljnih vrsta.

Cijela priča o proizvodnji plazmoliziranog biljnog kvasca započinje osnovnim sastojkom – primarnim stanicama prirodnog kvasca, poznatijeg kao Saccharomyce scerevisiae Meyen.

Stanice kvasca prvo se prihranjuju pomno biranim ekstraktima različitih vrsta ljekovitog bilja, poput kadulje, sikavice, timijana, gloga, bosiljka, kamilice, lavande i nevena, zbog čega i nosi naziv biljni kvasac. Zatim se biljni kvasac podvrgava procesu plazmolize.

Što se nalazi u plazmoliziranom biljnom kvascu da je tako dobar

Tako u plazmoliziranom biljnom kvascu nalazimo sve aminokiseline, uključujući i one esencijalne, vitamine B – skupine, vitamin C, provitamin D, te minerale, kao što su kalcij, magnezij, fosfor, kalij, selen te druge gradivne tvari.

recept imunitet biljni prirodni kvasac

Ovaj prirodni dodatak prehrani mogu uzimati svi, djeca i odrasli, trudnice pa čak i osobe oboljele od demencije i Alzheimerove bolesti, te onkološki bolesnici kojima plazmolizirani biljni kvasac može biti izvanredna suportivna nutritivna terapija uz liječenje.

Plazmolizirani biljni kvasac sadrži više od 60 metabolički aktivnih, za životne funkcije neizostavnih tvari, koje su prisutne u biološkoj ravnoteži te opskrbljuju organizam na prirodan način kako bi se osigurala optimalna apsorpcija.

Tako vitamini, minerali i sve aminokiseline, uključujući i one esencijalne osiguravaju opskrbu organizma svim potrebnim nutrijentima.

Na tržištu dodataka prehrani u Hrvatskoj postoji i nekoliko proizvoda temeljenih na pivskom kvascu, međutim dodatak prehrani temeljen na plazmoliziranom biljnom kvascu jedinstven je po načinu proizvodnje te po sastavu. Za sada ga se može pronaći u bolje opskrbljenim trgovinama zdrave prehrane.

Uz dopuštenje: Redakcija (sve fotografije)