Što je potrebno kupiti prije dolaska bebe

Pripreme za dolazak bebe ponekad znaju biti iscrpljujuće, posebice ako sve pripremate za prvo dijete, pa još nemate iskustva.

U svim tim pripremama roditelji često znaju pretjerati, upravo zbog neiskustva, pa kupuju stvari koje nikada neće koristiti.

Kako bi za dijete pripremili i imali samo ono što će vam stvarno biti potrebno u nastavku vam donosim popis :)

Stvari koje morate imati nakon porođaja:

> odjeća ( bodiji, pidžamice, čarapice, tanke kapice, jaknice i podbradnjaci)
> tetra pelene
> jednokratne ili platnene pelene
> sterilne gazice za pupak
> dječji krevetić s madracem
> posteljina
> ručnici
> kadica za kupanje
> krema za guzu
> maslinovo ulje
> vlažne maramice
> češalj
> škarice za nokte
> toplomjer
> podložak za previjanje
> aspirator za nos
> autosjedalica
> štapići za uši

Ono što će vam možda još zatrebati su švedske pelene, duda, bočica, jastuk za nošenje bebe, jastuk za dojenje i baby phone. Ali sve te stvari možete lako kupiti i naknadno prema potrebi.

Važno je samo da ne pretjerujete ako želite sačivati prostor u svom domu i novac u novčaniku, jer se prilikom kupnje za bebu nije teško zanijeti, pa se tako često u ormarima nađu stvari koje vam uopće neće biti potrebe, zbog čega će vam kasnije biti žao.

Neke stvari ćete vidjeti da vam trebaju u hodu, jer je svakoj bebi kao i roditelju potrebno nešto drugo. Nismo svi isti, pa je glupo slagati neki jedinstveni popis.

Ono prvo navedeno, je nešto što je potrebno svima, a sve ostalo ovisi od roditelja do roditelja, bebe i načina života. Samo budite svjesni da se sve stigne i nakon što se beba rodi i da nema mjesta i potrebe za panikom. Ne treba sve biti kupljeno prije nego beba uđe u vaš dom :)

Ana Zibar