I ja volim Boho chic u svojoj sobi

Retroinspiracija ove je godine itekako na cijeni. Posebno ako se crpi iz eklektičnih sedamdesetih – desetljeća koje je iznjedrilo mnoge modne stilove poput boho chica, etna, disca, militaryja, unisex mode…

A prvi na popisu dio je aktualnih trendova i u uređenju interijera te ne mora biti rezerviran isključivo za svijet odraslih. Boho chic itekako je zanimljiv i za uređenje dječje sobe.

Boho je prepun jarkih boja, mekih, raskošnih materijala i ono što je djeci najvažnije, otvara nove mogućnosti za svakodnevnu zabavu. Kako biste što jednostavnije namjestili šareni retrokutak za zajedničko uživanje, poslužite se s nekoliko korisnih savjeta.

OVDJE pogledajte i neke druge ideje za uređenje dječje sobe

Najbolje ideje za uređivanje dječje sobe
Dvostruki izazov – kako urediti sobu za blizance
Kreativne ideje za uređenje dječje sobe

Tepih s uzrokom

Djecavećinu vremena provode na podu. Osigurajte im udobnu podlogu – debeli, vuneni tepih. Boho elementi u ovom dijelu prostorije mogu biti i u obliku orijentalnog ćilima. Koji god odabrali, neka bude s uzorkom, što šarenijim, to bolje, jer su na takvoj podlozi mrlje i oštećenja ipak manje vidljivi.

boho-soba-1

Veliki krevet

Već smo istaknuli rakoš sedamdesetih. Djeca će se prije naviknuti na spavanje u vlastitom krevetu, ako ga pretvorite u maštovito utočište. U trgovinama s namještajem potražite baldahine ili šatore za krevet, ako uređujete sobu za dečka, a curicama će se svidjeti romantični krevet s pletenim, visokim uzglavljem.

Šareni prekrivač

Ako ste pogledali “How to Make an American Quilt”, u prijevodu “Istkano srcem”, film iz 1995. s Winonom Ryder, znat ćete o čemu govorimo.
Prekrivač izrađen od različitih dijelova materijala, savršen je dodatak – udoban za popodnevni odmor, a po potrebi, u trenu se pretvara u npr. neosvojivu tvrđavu. Jer igra je ipak na prvome mjestu, zar ne?

Ne zaboravite na zidove

Jedna je mogućnost, kupiti veliki komad materijala, što raskošnijeg uzorka, možda biljnog ili životinjskog, uokviriti ga i tako ukrasiti zidove, a zatim tu istu temu ponoviti na pokrivačima i jastucima.

Jednako dobro izgledat će i tapete, iako je za njihovo postavljanje potrebno malo više umješnosti. A možda se negdje u vašem domu skriva i pokoja tapiserija. Vrijeme je da ju pokažate u punom sjaju.

Izvana unutra

Mreža za ležanje nije samo za ljeto i vrtove. Ako prostor dopušta, objesite ju iznad kreveta ili gdje god vam se čini najpraktičnije. Može poslužiti kao spremnik za plišane igračke ili mjesto u kojem ćete uživati prije spavanja uz priču za laku noć.

boho-soba-2

Jastuci neka budu pri ruci

Kako je spomenuto na početku, djeca većinu vremena provode na podu. Rasteretite prostor nepotrebnim stolcima ili foteljama, a u jedan kut sobe rasporedite veće i malo deblje jastuke koji će uvijek biti pri ruci za sjedenje.

Organizirane police

Od ostalog namještaja, nabavite najjednostavnije, bijele kockaste police. Na njih pospremite sve knjige, igračke pa čak i odjeću kako bi nered što lakše držali pod kontrolom. Kada vam dosadi jednostavnost, lako ju prebojite u željenu nijansu.

Piše: Wishmama.hr